Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas futbola izlases atbalstītāji ceturtdien Eiropas čempionāta atlases spēlē pret Armēniju pirmajā puslaikā demonstratīvi atstāja "Skonto" stadiona H sektoru, kur pulcējas aktīvākie fani, tādējādi protestējot pret valstsvienības galveno treneri Daini Kazakeviču. Otrajā puslaikā fani atgriezās tribīnēs, bet pēc uzvaras Latvijas futbolisti, izņemot dažus, ignorēja H sektoru un nepateicās aktīvākajiem līdzjutējiem par atbalstu.

Kā zināms, Latvijas futbola izlase ceturtdien Rīgā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar 2:0 (1:0) pieveica Armēniju, tiekot pie pirmās uzvaras un pirmajiem punktiem "Euro 2024" atlasē.

Futbola izlases aizstāvju un H sektora fanu viedokļu sadursmes turpinājās pēc spēles sociālajos tīklos. Mūziķis, aktīvists un arī futbola fans Ralfs Eilands neslēpa, ka futbolistu attieksme bijusi sāpīga, tādēļ viņš izmetis miskastē Latvijas futbola izlases spēļu abonementu un valsts svētkos 18. novembrī klātienē neapmeklēs Latvijas spēli pret spēcīgo Horvātiju.

"Es nezinu, kura ideja šādam žestam tā bija, bet tā nostrādāja. Ja esat spējīgi spēlēt bez faniem, tad laipni lūgti! Šodien jūs vienu zaudējāt," lietotnē "X" (iepriekš "twitter") ierakstīja Eilands.

Latvijas izlases galvenais treneris Kazakevičs pēc mača sacīja, ka nekad neiet pie kāda no sektoriem, tāpēc no viņa puses neesot bijis nekāds protests. "Cilvēki parāda savu attieksmi, viņiem uz to ir tiesības. Es koncentrējos savam darbam, savai komandai – tam, ko varu izdarīt. Nezinu, vai ļoti gribu tanī visā iedziļināties, un arī ļoti neiedziļināšos. Vienkārši ceru, ka komanda šodien parādīja, ka tā ir pelnījusi, lai to atbalstītu visas spēles garumā. Un ceru, ka nākamajā spēlē fani būs visas spēles garumā," "sportacentrs.com" citē treneri. "Nē, es nepiegāju ne pie viena sektora, izņemot pie bērniem. Ari citreiz īpaši nestaigāju apkārt stadionam pie sektoriem. Šad tad pieeju, bet tad, ja tiešām jūtu, ka tobrīd gribu kaut ko pateikt. Negāju riņķī arī uz citiem sektoriem, un tas nav tādēļ, ka atbalstīja vai neatbalstīja. Blakus H sektoram aiz vārtiem bija pilns ar sektoriem, kuri atbalstīja visu spēli. Nekādas dalīšanas [pie kā iet] nebija."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!