Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas Futbola federācija (FIGC) uz septiņiem mēnešiem diskvalificējusi Turīnas "Juventus" pussargu Nikolo Fadžioli par likmju izdarīšanu uz spēlēm, vēsta BBC.

Fadžioli piespriesta 12 mēnešu diskvalifikācija, bet pieci no mēnešiem ir ar nosacītu sodu. Tāpat viņam jāsamaksā arī 12 500 eiro liela soda nauda.

22 gadus vecais Fadžioli atzinis, ka viņam ir azartspēļu atkarība, tāpēc viņš saņems terapeita palīdzību šīs problēmas risināšanā.

Ka ziņo FIGC, tad Fadžioli izdarījis likmes uz Itālijas Futbola federācijas, Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rīkotajām spēlēm. Futbolists izmantojis dažādas identitātes, lai izdarītu likmes uz spēlēm aizliegtās mājaslapās.

Fadžioli pārstāvējis Itālijas valstsvienības no U-15 vecuma grupas, bet 2022. gadā viņš debitēja arī pieaugušo izlasē. Kopš 2018. gada viņš pārstāv "Juventus" sistēmu, un galvenajā komandā nospēlējis 28 spēles.

Jau iepriekš ziņots, ka vēl divi Itālijas futbolisti Sandro Tonali un Nikolo Zaniolo tika atskaitīti no valstsvienības, jo arī tiek izmeklēti likmju izdarīšanā uz spēlēm.

Tonali ikdienā spēlē Ņūkāslas "United", bet Zaniolo - "Aston Villa" komandā.

Spēlētājiem, kuri atzīti vainīgi likmju izdarīšanā, draud trīs gadu diskvalifikācija un naudas sods līdz 25 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!