Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) piešķīrusi deviņus tehniskos zaudējumus otrās līgas jeb "Altero LIIGA" komandai "Kalupe", kas pārkāpusi sacensību nolikumu un laukumā sūtījusi spēlētāju, kurš nedrīkstēja pārstāvēt šo komandu.

Lēmums maina situāciju turnīra kopvērtējuma tabulā, kurā iepriekš FK "Kalupe" komanda atradās otrā posma otrajā vietā un sākotnēji bija ieguvusi ceļazīmi uz "Optibet" Nākotnes līgu. Sods gan ļaus saglabāt "Kalupes" komandai vietu otrajā līgā un nākamgad cīnīties par iekļūšanu pirmajā līgā.

Kā noprotams no LFF DK, vairāki, vārdos nenosaukti otrās līgas klubi iesnieguši sūdzību par FK "Kalupe", jo tās rindās spēlējis ukrainis Romāns Korženko. Sezonas gaitā Korženko šī bija jau trešā komanda, bet LFF sacensību reglaments nosaka, ka "spēlētājs vienas sporta sezonas ietvaros var piedalīties spēlēs ne vairāk kā divu dažādu klubu ietvaros".

Korženko aprīlī spēlējis Latvijas pirmās līgas čempionātā "Rēzekne" sastāvā, tad maijā jau bijis trešās līgas komandas "BFC Daugavpils-2" pieteikumā, bet no jūlija spēlējis jau "Kalupe" rindās. "Kalupe" gan uzskata, ka futbolists nav reģistrēts viņu komandā, bet gan bijis "BFC Daugavpils" spēlētājs un tikai stažējies "Kalupe" rindās. LFF DK gan šos argumentus neņēma vērā un piesprieda sodu.

LFF DK savā lēmumā norāda, ka notikušajā nav saskatāma LFF atbildība, kas ļāvusi futbolistu reģistrēt trešajā komandā, turklāt ļaujot Korženko arī piedalīties mačos vairāku mēnešu garumā un to nepamanot.

Līdz ar to LFF DK piespriedusi komandai deviņus zaudējumus laika posmā no 22. jūlija līdz 30. septembrim. Pēc zaudējumu piešķiršanas "Kalupe" otrās līgas kopvērtējumā spēcīgāko grupā no otrās vietas nokritusi uz pēdējo, astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!