Foto: Shutterstock

Latvijas kausa futbolā jauno ieguvēju "Riga FC" neoficiālais īpašnieks un galvenais sponsors, Krievijas miljonārs un viens no veikalu ķēdes "Fix Price" dibinātājiem Sergejs Lomakins joprojām atrodas "melnajā sarakstā", jo viņam pagarināts termiņš liegumam iebraukt valstī.

50 gadus vecais Lomakins "melnajā sarakstā" tika iekļauts pirms trīs gadiem ar toreizējā iekšlietu ministra Sandra Ģirģena lēmumu, kas bija balstīts uz vairāku drošības iestāžu ziņojumiem. Ģirģens toreiz saņēma pārmetumus, ka tā ir "izrēķināšanās", jo Ģirģens neuzvarēja Latvijas Futbola federācijas vēlēšanās.

Lomakins pirms trīs gadiem pēc iekļaušanas "melnajā sarakstā" uzsāka tiesāšanos, cenšoties panākt iekšlietu ministra Ģirģena lēmuma anulēšanu. Tomēr visas instances – arī Augstākās tiesas Senāts – atstāja spēkā spriedumu, ar ko Lomakinam tika liegts iebraukt Latvijā.

2020. gadā neilgi pirms Lomakina iekļaušanas melnajā sarakstā pie "Riga FC" "viesojās" Valsts ieņēmumu dienests, kuram bija radušās aizdomas par dažādām shēmām, arī par "aplokšņu algām". VID "apciemoja" "Riga FC" arī vēlāk 2020. gada rudenī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!