Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas futbola klubs Doneckas "Šahtar" otrdien UEFA Čempionu līgas mačā Hamburgā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Barcelona" komandu.

Barselonas futbolistiem tas bija pirmais zaudējums UEFA Čempionu līgas sezonā.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 40.minūtē, kad pēc Heorhija Sudakova tālas un diagonālas piespēles uzbrukuma turpinājumā Giorgi Gočoleišvili no labās puses izdarīja centrējumu soda laukumā, kur precīzu sitienu ar galvu izpildīja Danilo Sikans.

Vēlāk šajā apakšgrupā "Porto" mājās ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja "Antwerp".

Pirmā puslaika otrajā pusē cīņā par vārtsarga atsisto bumbu soda laukumā tika nogāzts Stefans Euštakiu, kura nopelnīto 11 metru soda sitienu 32.minūtē realizēja Evanilsons. 50.minūtē Antverpenes komanda palika desmit vīru sastāvā, jo par spērienu izklupienā sarkano kartīti saņēma Jurgens Ekelenkamps.

Otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Fransišku Konseisāu piespēles soda laukumā precīzi ar galvu sita portugāļu veterāns Pepe - 2:0 "Porto" labā.

H apakšgrupā pa deviņiem punktiem četrās spēlēs ir "Barcelona" un "Porto" futbolistiem, sešus punktus guvusi "Šahtar", bet "Antwerp" ir bez punktiem.

"AC Milan" futbolisti "San Siro" stadionā ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG), saasinot cīņu F apakšgrupā, kurā pirms pēdējām divām kārtām pirmo un pēdējo komandu šķir trīs punkti.

Devītajā minūtē vadībā izvirzījās parīzieši - pēc stūra sitiena bumbas lidojuma virzienu pagarināja Markinjuss un precīzu sitienu ar galvu izdarīja bijušais Milānas "Iner" futbolists Martins Škrinjars. Trīs minūtes vēlāk pie otriem vārtiem pēc Džanluidži Donnarummas atvairītā sitiena Rafaēls Leāu akrobātiskā lēcienā atmuguriski raidīja bumbu tīklā, pārspējot bijušo "AC Milan" vārtsargu.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām piecām minūtēm, piespēli izdarot Teo Ernandesam, Olivjē Žirū gaisa divcīņā uzvarēja Škrinjaru un ar galvu sita bumbu mērķī - 2:1 milāniešu labā.

"AC Milan" līdzjutēji savu bijušo vārtsargu Donnarummu sagaidīja ar imitētām banknotēm, uz kuras bija uzdrukāta futbolista seja, atgādinot viņam par aizpērn izdarīto izvēli karjeru turpināt Parīzes klubā.

Pirms tam šajā apakšgrupā Dortmundes "Borussia" mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Ņūkāslas "United".

Dortmundiešus vadībā 26.minūtē izvirzīja Niklass Filkrugs pēc saspēles ar Marcelu Sabiceru. 2:0 mājinieki panāca 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pretuzbrukumā, izskrienot divatā pret vienu pretinieku aizsargu, bumbu vārtos raidīja Juliāns Brandts.

F apakšgrupā pirmā ar septiņiem punktiem ir "Borussia", sešus punktus guvusi PSG, pieci punkti ir "AC Milan" futbolistiem, bet četrus iekrājusi "United".

Mančestras "City" G grupā savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) bija pārāka pār Bernes "Young Boys".

Pirmā puslaika vidū Bernes komandas soda laukumā tika klupināts Mateušs Nunešs. "Pendeli" devās izpildīt Ērligs Holanss, kurš bija nekļūdīgs - 23.minūtē 1:0 pašreizējo čempionu labā. Kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Džeka Grīliša piespēles Fils Foudens apspēlēja pretspēlētāju un nostiprināja Anglijas kluba vadību.

Cīņas 52.minūtē Holanns izpildīja sitienu no soda laukuma robežas un panāca 3:0 "City" labā. Pāri minūtes vēlāk Bernes vienību mazākumā atstāja pussargs Sandro Laupers, kurš tika pie otrās dzeltenās kartītes mačā.

Otrā grupas spēlē Leipcigas vienība viesos ar 2:1 (1:0) uzveica Belgradas "Crvena Zvezda".

Pirmie vārtus guva Leipcigas futbolisti, mača astotajā minūtē vairāku pretinieku ielenkumā precīzu sitienu izdarot Ksavi Simonsam. Cīņas 77.minūtē Luī Openda aizskrēja no vairākiem pretiniekiem un ar netraucētu sitienu panāca 2:0, bet pāris minūtes vēlāk Benjamins Henrihs ieraidīja bumbu savos vārtos un palīdzēja belgradiešiem samazināt deficītu.

G apakšgrupā pēc četrām spēlēm Mančestras un Leipcigas komandas, iekrājot attiecīgi 12 un deviņus punktus, kļuvušas neaizsniedzamas Belgradas un Bernes vienībām, kuras katra guvusi pa vienam punktam.

Vēl E grupā Madrides "Atletico" savā laukumā ar rezultātu 6:0 (2:0) pieveica Glāzgovas "Celtic".

Jau sestajā minūtē madridiešus vadībā izvirzīja Antuāns Grīzmans ar zemu sitienu no distances. Viesu izredzes atspēlēties mazinājās pirmā puslaika vidū, kad pēc neveiksmīga izklupiena sarkano kartīti saņēma "Celtic" uzbrucējs Maeda Daidzens.

Pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Grīzmana tālas piespēles soda laukumā Hosē Himeness nolika bumbu pa sitienam Alvaro Moratam, kurš panāca 2:0.

Cīņas 60.minūtē Grīzmans akrobātiskā lēcienā ar sitienu no apmēram 11 metriem guva trešos vārtus mājinieku labā, bet sešas minūtes vēlāk precīzu sitienu no asa leņķa soda laukumā izpildīja Samuels Linu - 4:0.

Mača 76.minūtē pēc soda sitiena Linu nometa bumbu Moratam, kurš izpildīja nekļūdīgu sitienu no soda laukuma robežas. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Linu piespēles bumba nonāca pie Saula Njigesa, spānim no tuvas distances panākot jau 6:0.

Otrā grupas spēlē Romas "Lazio" mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".

Romas komandu pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē vadībā izvirzīja Čiro Immobile, mājiniekiem saraujot pretinieku aizsardzību un izmānot vārtsargu ārpus vārtiem.

E apakšgrupā pēc četrām spēlēm "Atletico" ir astoņi punkti, "Lazio" iekrājusi septiņus punktus, "Feyenoord" - sešus, bet "Celtic" - vienu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!