Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas futbola klubs "Riga", kas pagājušajā nedēļas nogalē izlaida no rokām "Optibet" Virslīgas čempiontitulu, no amata atbrīvojis galveno treneri Tomislavu Stipiču, vēsta horvātu laikraksts "Jutarnji list".

Pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Virslīgas sezonas noslēdzošā kārta, kuru "Riga" iesāka ar viena punkta pārsvaru pār sīvāko konkurenti RFS". Tomēr līdere viesos nespēja uzvarēt "Valmieru" (1:1), kamēr RFS savu skatītāju priekšā ar 1:0 pieveica "Metta" futbolistus un dramatiski otro reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni.

Kaut arī Horvātijas speciālistam Stipičam ar "Riga" ir līgums arī uz nākamo sezonu, horvātu mediji ziņo, ka 44 gadus vecais speciālists kopā ar saviem asistentiem ir atbrīvoti. Kopā ar Latvijas galvaspilsētas klubu viņš šogad ieguva valsts kausu, taču neizpildīja galveno izdevumu - neuzvarēja virslīgā. Turklāt "Riga" galveno treneru kontekstā ir pazīstama ar savu īso pacietības mēru.

"Tev ir trīs dienas, lai dotos prom," Rīgas kluba vadības ziņu Stipičam citē medijs "Jutarnji list".

Iepriekšējā sezonā Stipičs trenēja "Auda" klubu, ar ko negaidīti uzvarēja Latvijas kausā un ieguva vēsturisku ceļazīmi uz Eirokausiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!