Fоtо: F64

Pēc četru gadu "dreifēšanas" lielajos futbola ūdeņos un dažādu vektoru izmēģināšanas Latvijas izlases kuģis atkal pietauvojies Latvijas Futbola federācijas (LFF) ostā Grostonas ielā – kuģa kapteinim Dainim Kazakevičam palūgts izkāpt krastā, bet viņa vietā nāks pilnīgi jauna apkalpe. Pasažieri (spēlētāji) gan paliks tie paši, tikai jautājums – kādā virzienā kuģos jaunā apkalpe.

2012. gadā tobrīd 31 gadu jaunais Kazakevičs ienāca LFF telpās kā sporta direktors, kuram – tobrīd kā jaunam censonim – tika dots uzdevums izveidot Latvijas futbola piramīdu, kas dotu augļus un Latvija vēlreiz piedzīvotu "Euro 2004" brīnumu. Var diskutēt, vai ir izveidota Latvijas futbola piramīda, bet 11 gadus pēc celtniecības procesa sākuma galvenais arhitekts 42 gadu vecumā pats cieta no sava darba augļiem – galvenā komanda rāda bezzobainu futbolu un pēdējā laikā ilgstošākais treneris zaudējis amatu.

Kazakevičs bija 11. galvenais treneris pēc valsts neatkarības atjaunošanas, bet devītais speciālists pie stūres – trīs reizes ar pārtraukumiem amatu uzņēmās Aleksandrs Starkovs. Maza atkāpe: ceturtdien ilgajā LFF valdes lēmuma gaidīšanas brīdī no sapulces iznāca un ar žurnālistiem sasveicinājās Starkovs, uz ko ironiski pasmīkņājām, ka būšot Starkova ceturtā atnākšana.

Kazakevičs līdz ar galvenā trenera amatu atvadījās no LFF izlašu departamenta vadītāja krēsla. Ja piepildīsies Ļašenko teiktais, tad krietni mainīsies – kārtējo reizi pēdējos gados – LFF struktūrvienības. Plānots, ka līdz ar Kazakeviča aiziešanu no valstsvienības beigs pastāvēt LFF izlašu departaments, kurā šobrīd ir 16 darbinieki. Izlašu departaments turpmāk varētu iekļautos LFF elites futbola departamentā, kuru vada Andrejs Gluščuks. Ļašenko gan Gluščuku nodēvēja par sporta direktoru – tieši šajā amatā savu karjeru LFF sāka Kazakevičs.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !