Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks vairs neietilpst Čehijas augstākās līgas kluba "Jablonec" plānos un nosūtīts trenēties uz rezerves komandu, ziņo portāls "Infotbal.cz".

Ikaunieks šosezon "Jablonec" sastāvā piedalījies tikai vienā spēlē, rudenī parādoties laukumā uz 18 minūtēm. Neraugoties uz teju neeksistējošo spēļu praksi tā brīža Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs tik un tā turpināja spēlētāju saukt uz valstsvienību.

"Jablonec" šobrīd sākusi gatavoties sezonas otrajai daļai. Vispirms komanda trenēsies Čehijā, bet tad dosies uz nometni Turcijā, bet vismaz pagaidām 29 gadus vecais Ikaunieks trenēsies ar B komandu, jo viņš neietilpst vienības galvenā trenera Radoslava Latala plānos.

Pagājušajā sezonā Ikaunieka loma "Jablonec" rotācijā bija lielāka, taču kopumā 20 mačos viņš neiesita nevienus vārtus.

Ikaunieks "Jablonec" pārstāv jau kopš 2018. gada, taču šajos gados vairākkārt devies īrē, tostarp divreiz atgriežoties arī Latvijā. Viņš 2018. gadā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu. Ikaunieks Latvijas valstsvienībā aizvadījis 46 spēles un iesitis sešus vārtus.

"Jablonec" komanda Čehijas čempionātā atrodas 11. vietā 16 vienību konkurencē. Sezonu tā atsāks 11. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!