Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas futbola lielākā zvaigzne Kilians Mbapē ir piekritis pievienoties karaliskajam Spānijas klubam Madrides "Real", tādējādi atsakot Anglijas Premjerlīgas grandam. Šī ir trešā reize, kad "Real" cenšas pārvilināt Mbapē, un sagaidāms, ka tas beidzot būs izdevies - taču uzbrucējam tas būs vairs ne tik izdevīgs darījums.

Vēl pirms pusotra gada Mbapē bija dilemmas priekšā - palikt Francijas flagmanī Parīzes "Saint-Germain" (PSG) vai pārcelties uz Madrides "Real". Pašā pēdējā brīdī, sāgā iesaistoties pat valsts prezidentam Emanuelam Makronam, futbolists izvēlējās turpināt spēlēt dzimtenē, vienojoties par kontraktu līdz 2025. gada vasarai, taču pirms pēdējās sezonas viņš drīkst izvēlēties - kļūt par brīvo aģentu vai turpināt līgumu. Vienošanās ar PSG nav panākta, tādēļ Mbapē ir ceļā, lai vasarā būtu brīvais aģents un bez maksas pievienoties jebkuram klubam, turklāt sarunas viņš var vest jau ar šobrīd - sešus mēnešus pirms kontrakta beigām.

Kaut arī tas nozīmē, ka PSG par Mbapē aiziešanu nesaņems ne centa, futbolists paudis apņēmību atteikties no līgumā atrunātā lojalitātes bonusa - pēc šīs sezonas viņam pienāktos 80 miljoni eiro. Francijas klubam tas nebūtu jāizmaksā, tāpat kā alga un bonuss par nākamo sezonu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!