Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

78 gadu vecumā miris viens no visu laiku izcilākajiem Vācijas futbolistiem, leģendārais Francs Bekenbauers.

"Ar skumjām nākas paziņot, ka mans vīrs un mūsu tēvs – Francs Bekenbauers – miris miegā ģimenes lokā. Aicinām ļaut mums sērot klusumā un bez liekiem jautājumiem," paziņojumā ģimene aicina ievērot privātumu.

Bekenbauers ir ne tikai Vācijas futbola ikona, bet arī viens no visu laiku izcilākajiem pasaules futbolistiem un, iespējams, visu laiku izcilākais futbola aizsargs, kurš bija pazīstams ar savu filigrāno spēles stilu. Par "Ķeizaru Francu" sauktais futbolists Vācijas izlases rindās aizvadīja 104 spēles, 1974. gadā izcīnot arī Pasaules kausu. 1990. gadā Bekenbauers izcīnīja Pasaules kausu jau kā Vācijas izlases galvenais treneris.

Futbolista karjeras lielāko daļu "Ķeizars Francs" aizvadīja savā dzimtajā klubā Minhenes "Bayern", ar ko izcīnīja vairākas klubu turnīru trofejas gan Vācijā, gan Eiropā. Karjeras noslēgumā Bekenbauers aizvadīja dažas sezonas ASV, Ņujorkas "Cocmos" rindās.

Divas reizes Bekenbauers atzīts par Eiropas gada labāko futbolistu, kas tobrīd un vēl joprojām ir retums starp aizsargiem.

Bekenbauers ir tikai viens no trijiem cilvēkiem, kas Pasaules kausu izcīnījuši gan kā futbolists, gan kā galvenais treneris. Pirmais to paveica brazīlietis Mario Zagallo, kurš aizsaulē devās tikai pirms pāris dienām. Zagallo panākumu vēlāk atkārtoja Bekenbauers, bet trešais cilvēks, kurš Pasaules kausu ieguvis kā futbolists un treneris, ir francūzis Didjē Dešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!