Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēlas izlases futbolistam Sagivam Jehezkelam draud kriminālvajāšana, jo viņš izrādījis solidaritāti pret ķīlniekiem, kurus sagrābis islāmistu grupējums "Hamās".

Turcijas kluba "Antalyaspor" futbolists Jehezkels svētdien guva vārtus vietējā čempionāta mačā pret "Trabzonspor", bet šo guvumu viņš atzīmēja, video un fotokamerās demonstrējot rokas apsēju, uz kura sportists bija uzrakstījis "100 dienas. 7/10".

Svētdien apritēja 100 dienas kopš "Hamās" iebrukuma Izraēlā 7. oktobrī, kas pēc tam izprovocēja izraēliešus veikt bombardēšanu Gazā, nonāvējot vairākus desmitus tūkstošus cilvēku.

Turcijā futbolists apsūdzēts "Izraēlas slaktiņā Gazā" atbalstīšanā, vēsta BBC. Tikmēr Jehezkels policijas iecirknī norādījis, ka viņa nodoms nav bijis nevienu izprovocēt, bet gan šādi simbolizēt, ka sportists ir pret karu. "Gazā ir sagūstīti Izraēlas karavīri. Esmu cilvēks, kurš uzskata, ka šim 100 dienas ilgušajam konfliktam ir jābeidzas nekavējoties."

Uzreiz pēc mača "Antalyaspor" paziņoja par spēlētāja izslēgšanu no sastāva, jo kluba vadība nepieļaušot provokatīvu uzvedību pret Turcijai jūtīgiem jautājumiem. Turcijas Futbola federācija un kluba sponsori izteikuši atbalstu šādam "Antalyaspor" solim.

Jehezkels pēc mača aizturēja policija, taču pēcāk futbolists tika atbrīvots, taču viņu sagaida tiesas process "par publisku sabiedrības kūdīšanu uz naidu". Sagaidāms, ka futbolists jau pirmdien atgriezīsies dzimtenē Izraēlā.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans jau ilgstoši bijis dedzīgs palestīniešu, tostarp "Hamās", atbalstītājs un ļoti kritizē Izraēlas rīcību Gazā. Kopš 7. oktobra Turcijā ir notikuši arī plaši propalestīniešu mītiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!