Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas futbola virslīgas klubi aizvadītajos pāris gados spējuši piesaistīt mūsu platuma grādiem augsta līmeņa leģionārus, taču, neraugoties uz to, divas sezonas pēc kārtas talantīgi latvieši kļuva par rezultatīvākajiem spēlētājiem. Ja Raimonds Krollis pēc teicamās 2022. gada sezonas "Valmiera" komandā devās leģionāra gaitās uz Itāliju, tad pērnās sezonas "bombardieris" Marko Regža gatavojas otrajai sezonai "Riga" rindās. "Palikt Rīgā nav slikts variants, jo varēšu ar komandu censties izdarīt to, ko neizdarījām pagājušajā sezonā," viņš sacīja.

Regžas gaitas futbolā bijušas piedzīvojumiem bagātas. Skolas gados viņš spēlēja Vācijas klubu Diseldorfas "Fortuna" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" jauniešu sistēmās, bet tad atgriezās Latvijā. RFS viņam stabilu spēles laiku iegūt neizdevās, tāpēc tika izīrēts BFC "Daugavpils" komandai, kur viņš apliecināja, ka var būt rezultatīvs Latvijas spēcīgākajā līgā, gūstot septiņus vārtus 15 spēlēs. Atgriežoties RFS, spēles laiks viņam tur nepalielinājās, traucēja arī savainojumi. 2022. gadā "Super Nova" sastāvā Regža guva astoņus vārtus 27 spēlēs, un pēc šīs sezonas nāca negaidīts piedāvājums no bagātās "Riga" komandas.

Savu iespēju citā galvaspilsētas futbola smagsvarā viņš izmantoja, 34 virslīgas spēlēs gūstot 19 vārtus, kas viņu padarīja par labāko vārtu guvēju. Sezonu gan sabojāja tas, ka pēdējā kārtā "Riga" nenosargāja līderpozīciju virslīgas kopvērtējumā, samierinoties ar otro vietu. Tagad viņš ar savu komandu jaunā galvenā trenera vadībā 2024. gada virslīgas sezonai gatavojas Dubaijā. "Man viss jāsāk no sākuma un jāparāda, kāpēc pagājušajā gadā man izdevās tik laba sezona," viņš saka.

Pagaidām gaida

Pēc tik rezultatīvas sezonas loģisks šķiet jautājums – kāpēc tu joprojām esi "Riga" sastāvā, nevis aizbraucis uz kādu augstāka līmeņa čempionātu?

Pagaidām nav tā, ka būtu baigi daudz piedāvājumu. Neesmu arī tāds, kas grib uzreiz kaut kur skriet prom. Sākumā man sevi jāpierāda Latvijas līmenī. Nav pēc pieciem iesistiem goliem kaut kur jābrauc prom. Bet katram ir savs lēmums. Es gaidu, kas notiks. Varbūt būs kāds labs piedāvājums, varbūt nebūs. Palikt Rīgā nav slikts variants, jo varēšu ar komandu censties izdarīt to, ko neizdarījām pagājušajā sezonā.

Vai tev vispār šķiet simpātiska doma braukt ziemā prom uz citu komandu? Tu pēc virslīgas sezonas esi starpsezonā, bet, mainot klubus, tev būtu jāpievienojas komandai, kuras spēlētāji jau ir optimālā formā. Tas būtu kā ielēkt jau braucošā vilcienā.

Būtu grūti, jā. Ja nepamēģinās, tad nezinās, kā tas ir. Šajā transfēru logā ir mazāk piedāvājumu, jo citās valstīs sezona turpina ritēt. Es vienkārši gaidu, kas būs, tālāk jau skatīsies.

Pagājušajā vasarā medijos bija ziņas par Beļģijas kluba interesi par tevi. Kas tur īsti bija ar šo situāciju?

Beigās sanāca, ka tā interese

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!