Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba "Liverpool" galvenā trenera amatu pēc šīs sezonas pametīs vācietis Jirgens Klops, vēsta BBC.

Klops par "Liverpool" galveno treneri kļuva 2015. gada oktobrī, bet viņam līgums bija spēkā līdz 2026.gadam.

Viņa vadībā "Liverpool" 2019. gadā kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem, bet nākamajā sezonā viņš komandu aizveda līdz Anglijas premjerlīgas čempionu titulam.

"Es klubam to paziņoju jau novembrī," teica 56 gadus vecais Klops. "Es saprotu, ka daudziem tas ir šoks. Es mīlu visu, kas saistīts ar šo klubu un pilsētu. Es mīlu atbalstītājus, komandu un apkalpojošo personālu. Šis pieņemtais lēmums parāda, ka esmu pārliecināts par to."

"Man sāk trūkt enerģijas. Man nav nekādu veselības problēmu, bet es jau sen zināju, ka kādreiz man būs jāpaziņo par šo lēmumu. Es zinu, ka es nevaru darīt šo darbu atkal un atkal un atkal un atkal," viņš turpināja.

Klops ar "Liverpool" uzvarējis arī UEFA Superkausā un FIFA klubu Pasaules kausā. Viņa kontā ir arī izcīnīts Anglijas kauss, Līgu kauss, kā arī "Community Shield" trofeja. Divas reizes viņa vadītā komanda zaudēja Čempionu līgas finālā (2018., 2019.), kā arī palika otrajā vietā arī UEFA Eiropas līgā (2016. gadā).

"Liverpool" šobrīd atrodas Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!