Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris joprojām nav atrasts, tomēr dažādos medijos ieskicēti visi speciālisti, kuri varētu būt starp kandidātiem.

Jau iepriekš ziņots, ka lietuvietis Valds Dambrausks esot viens no kandidātiem uz Latvijas izlases vadīšanu. Viņam Latvijas futbols ir labi pazīstams, jo laika posmā no 2017. gada decembra līdz 2020. gada februārim vadīja virslīgas komandu RFS.

Savukārt Zviedrijas medijs ''Aftonbladet'' vēsta, ka arī bijušais Zviedrijas valstsvienības treneris Janne Andersons esot starp kandidātiem uz Latvijas izlases trenēšanu. 61 gadu vecais Andersons Zviedrijas izlasi vadījis laika posmā no 2016. līdz 2023. gadam, un viņa vadībā komanda iekļuva 2018. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā. Savukārt "Euro 2020" Zviedrijas izlase apstājās astotdaļfinālā. Viņš trenējis arī Zviedrijas klubus "Halmstads", "Orgryte" un "Norrkoping".

Savukārt izdevums "Diena" ziņo, ka par Latvijas izlases treneri varētu kļūt polis Mareks Papšuns, kuram Latvijas futbols arī nav svešs. Viņš Čenstohovas "Rakow" komandā trenēja valstsvienības uzbrucēju Vladislavu Gutkovski. Papšuns "Rakow" komanda no valsts trešās spēcīgākās līgas ieveda Polijas ekstraklasē.

Ceturtais kandidāts esot itālis Paolo Nikolato, vēsta "Diena". Nikolato no 2016. līdz 2023. gadam trenējis Itālijas U-18, U-19, U-20 un U-21 izlases. Pirms tam no 2014. līdz 2016. gadam itālis bija galvenais treneris Itālijs C sērijas klubā "Lumezzane".

Jau vēstīts, ka 2023. gada izskaņā no Latvijas izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots Dainis Kazakevičs, kuram bija līgums vēl uz 2024. gadu. Pie Latvijas izlases vadības grožiem Kazakevičs aizvadīja 41 spēli, izcīnot 11 uzvaras, 12 neizšķirtus un piedzīvojot 18 zaudējumus, no tiem deviņus - šogad. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība vidēji spēlē guva 1,07 punktus ar vārtu starpību 51:61.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!