Foto: Shutterstock

Par Latvijas futbola izlases galveno treneri kļūs itāļu speciālists Paolo Nikolato, kurš tādējādi stāsies Daiņa Kazakeviča vietā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde par jaunā trenera apstiprināšanu lems pirmdien, 5. februārī.

Iepriekš "Delfi" jau ziņoja, ka uz Latvijas izlases galvenā trenera krēslu ir četri pretendenti - bez Nikolato arī savulaik ar RFS klubu strādājušais lietuvietis Valds Dambrausks, bijušais Zviedrijas valstsvienības stūrmanis Janne Andersons un polis Mareks Papšuns.

Nikolato šī būs pirmā pieredze kādas pieaugušo valstsvienības galvenā trenera amatā. 57 gadus vecais speciālists iepriekš četrus gadus vadīja Itālijas U-21 izlasi, taču pērnvasar viņa kontrakts noslēdzās un tas netika pagarināts. Šo komandu viņš vadīja divos Eiropas čempionāta finālturnīros, taču pie augstvērtīgiem rezultātiem netika - 2021. gadā neizdevās pārvarēt ceturtdaļfinālu, bet pērn nācās samierināties ar neizkļūšanu no apakšgrupas. Tiesa, kvalifikācijā abos gadījumos izdevās triumfēt savā grupā.

Pirms tam Nikolato vadīja arī citas Itālijas jauniešu izlases, ar U-19 komandu 2018. gadā kļūstot par Eiropas vicečempionu, bet no 2014. līdz 2016. gadam viņš bija galvenais treneris C sērijas klubā "Lumezzane".

Latvijas futbola izlasi iepriekš no 2020. līdz 2023. gadam vadīja Kazakevičs, kurš pēc neapmierinoša Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla tika atbrīvots no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!