Foto: Publicitātes foto
Latvijas zemāko līgu futbola klubi "Leevon" un FK "PPK" pirms jaunās futbola sezonas bija nonākuši sarežģītā situācijā, tomēr abu komandu vadītāji nolēma apvienoties, lai turpmāk startētu Latvijas otrajā spēcīgākajā futbola čempionātā "Optibet Nākotnes līgā" ar nosaukumu – "Leevon PPK", informēja jaunizveidotās komandas pārstāvji.

"Leevon PPK" pirmdien, 5. februārī, iesniedza visu nepieciešamo dokumentāciju licencēšanai, lai jau šogad startētu "Nākotnes līgā". Komanda sev izvirzījusi mērķi cīnīties par augstām vietām turnīra tabulā, vienlaikus, apvienojot abas klubu komūnas vienā, turpinot tai piesaistīt arvien vairāk sekotāju.

Pagājušajā sezonā "Leevon Saldus" startēja "Nākotnes līgā", bet FK "PPK" piedalījās valsts trešajā spēcīgākajā turnīrā "Altero.lv LIIGA". "Leevon Saldus" vietu šajā sezonā "Nākotnes līgā" bija plānots ieņemt jaunam klubam no Jūrmalas, jaunā kluba īpašnieki nespēja projektu novest līdz realizācijai. "Leevon" to skaidroja ar jaunā īpašnieka kompetences trūkumu.

Līdz ar to vieta "Nākotnes līgā" atgriezās "Leevon" rīcībā. Klubs jau bija noskaņojies spēlēt Latvijas trešajā līgā, tāpēc klubam trūka spēlētāju resurss, finanses un infrastruktūra. Nevēloties vienkārši pazaudēt vietu "Nākotnes līgā", "Leevon" uzsāka darbu pie risinājuma, kas noslēdzās sadarbībā ar FK "PPK".

"Otrdienas vakarā (30. janvārī), kad mani pārsteidza negaidīta ziņa par komandas izjukšanu Jūrmalā un licences atgriešanos mūsu rokās, nekavējoties sākām darbu pie iespējamo variantu ģenerēšanas, kā nepazaudēt to, pie kā gadiem ir strādāts," teica "Leevon" līdzdibinātājs Māris Landmanis. "Zinot FK "PPK" situāciju, trešdien uzrunāju Juriju Žigajevu, paralēli strādājot pie finanšu piesaistīšanas. Viss nonāca līdz tam, ka ceturtdienas vakarā jau sēdāmies pie sarunu galda, lai pārrunātu visas detaļas, kā turpmāk darbosimies kopā. Esam ļoti gandarīti, ka abiem klubiem, atrodoties grūtā situācijā, izdevās apvienoties, lai spertu soli augšup. Esam ļoti priecīgi, jo spēsim viens otru papildināt, bet, kas ir pats svarīgākais, esam uz viena viļņa ar kopīgu vīziju! Mēs pilnībā apzināmies, ka mums ir vēl ļoti daudz darāmā, bet gribas dzīvot ar ideju, ka esam izveidojuši ko unikālu, ilgtspējīgu un cilvēkiem baudāmu."

"Mēs ticam, ka šis virziens "Leevon" futbola skolas audzēkņiem veicinās vēl lielāku mīlestību pret futbolu, pulcēs stadionos vēl kuplāku skatītāju skaitu, veidos jaunus elkus un motivēs trenēties ar dubultu atdevi, lai kādu dienu nonāktu lielajā komandā un sasniegtu futbola virsotnes," turpināja Landmanis.

FK "PPK" šajā starpsezonā bija pazaudējuši savu ģenerālsponsoru, kas ilgtermiņā klubam radītu lielas grūtības apmierināt savas ambīcijas, neeksistējošās akadēmijas dēļ.

"Pieņemt lēmumu par apvienošanos ar "Leevon" nebija viegli, bet ticam, ka šis lēmums ir pareizs. Kopā ar "Leevon" mums visiem ir iespēja darīt to, ko līdz šim "PPK" un "Leevon" darīja atsevišķi – popularizēt futbolu Latvijā. Mums ir jāciena abu komandu vēsture, krāsas, fani. Tajā pašā laikā mums (faniem, apkalpojošajam personālam, komandai) no pirmās dienas ir jādarbojās kā vienam veselam," teica FK "PPK" veidotājs un galvenais treneris Jurijs Žigajevs.

Žigajevam piekrīt arī cits "PPK" pārstāvis Kristians Kareļins, papildinot, ka FK "PPK" tika izveidots, lai vlogos parādītu zemāko līgu futbola komandas dzīvi no virtuves puses. "Apvienojoties ar "Leevon", mums būs iespēja ielūkoties arī "Nākotnes līgas" kambaros," teica Kareļins.

Noslēgtā sadarbība paredz, ka "Leevon" pārcelsies uz Rīgu, bet FK "PPK" piedzīvos savu trešo paaugstinājumu līgu sistēmā trīs gadu laikā. Paredzams, ka "Leevon PPK" savas mājas spēles aizvadīs "LNK Sporta Parkā".

"Leevon PPK" pārstāvis Edgars Andersons skaidroja, ka apvienotais projekts vēlas izveidot kaut ko tādu, ko Latvijas sports līdz šim nav pieredzējis.

"Spēcīgas komūnas izveide, kas sastāv no cilvēkiem, kuri ir lojāli mūsu klubam, nozīmētu to, ka mēs spētu piesaistīt arvien jaunus sponsorus, partnerus un atbalstītājus, kas palīdzētu augt klubam," viņš skaidroja. "Līdz ar to mēs būtu spējīgi arvien vairāk dot saviem līdzjutējiem. Šis process ir apļveidīgs – klubs dod cilvēkam, cilvēks dod kluba sponsoram/atbalstītājam, atbalstītājs dod klubam un otrādāk. "Leevon" moto vienmēr ir bijis "Iedvesmot pilnveidoties", bet PPK – "Futbols Vispirms". "Leevon PPK" turpinās abu klubu iesākto. Esošajiem līdzjutējiem un komūnas biedriem tas būs lielisks brauciens, un mēs darīsim visu, lai arvien vairāk cilvēki mums pievienojās un iemīl "Sporta Karali"!"

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!