Fоtо: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenā trenera amatā apstiprināts itālis Paolo Nikolato, ar kuru pēc vairāku stundu ilgām pārrunām spējusi vienoties Latvijas Futbola federācija (LFF).

Par Nikolato iespējamo apstiprināšanu amatā tika runāts jau dienas gaitā, bet ap pulksten 16 LFF bija plānojusi par to informēt plašāku sabiedrību. Tomēr LFF valdes sēdē pārrunas nav risinājušas raiti un vienošanās par līgumu panākta vien pēc pulksten 21 vakarā. Līgums ar 57 gadus veco itāli noslēgts uz diviem gadiem.


"Nav noslēpums, ka uz šo vakanci izskatījām ļoti daudz kandidātu, vairāk par publiski izskanējušajiem četriem, kas bija mūsu rezumējošajā sarakstā. Nikolato atstāja ļoti spēcīgas personības iespaidu, var just, ka viņš "pazīst drēbi", ir zinošs futbola taktiskajās niansēs, ļoti pārliecinošs komunikācijā un sevis prezentēšanā. Mums ļoti būtiski bija tas, ka treneris var dzīvot Latvijā visu laiku, nevis tikai epizodiski. Esmu pārliecināts, ka esam izdarījuši pareizo izvēli, un šī speciālista ieguldījums Latvijas futbolā būs paliekošs," par izlases jauno galveno treneri sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Jauna trenera meklējumi izlasei bija ārkārtīgi interesants process, jo tā gaitā sanāca dzirdēt ļoti daudz dažādu profesionāļu viedokļus par Latvijas izlasi, galvenajiem izaicinājumiem, spēles stilu un citām niansēm. Tas bija ļoti vērtīgi — uzzināt tik daudz visādu nianšu, par kurām mēs Latvijā īsti pat neaizdomājamies," atklāja Ļašenko. "Izvēle nebija vienkārša, mums bija jāizvēlas no patiešām daudz labiem speciālistiem. Trenera meklēšanas procesa gaitā pārliecinājāmies, ka Latvijas izlases galvenā trenera amats ir interesants un vilinošs augsta kalibra speciālistiem. Esam pateicīgi visiem kandidātiem, kuri bija patiesi ieinteresēti darbā ar Latvijas izlasi."

Nikolato pēdējos astoņus gadus ir vadījis dažādu vecuma grupu Itālijas jaunatnes izlases, bet pirms tam viņš bija pie pēc spēka trešās līgas jeb C sērijas vienības "Lumezzane" stūres.

Kandidātu vidū bija arī lietuvietis Valds Dambrausks, zviedrs Janne Andešsons un polis Mareks Papšuns.

Decembrī no Latvijas izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots Dainis Kazakevičs.

Ar Kazakeviču pie stūres izlase spēlēja 2020.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, UEFA Nāciju līgā un 2024.gada Eiropas čempionāta atlasē. Viņa vadībā izlase 41 mačā izcīnīja 11 uzvaras, 12 reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 18 zaudējumus.

Jaunā izlases galvenā trenera vadībā valstsvienība nākamās oficiālās spēles aizvadīs vien rudenī, cīnoties 2024./2025.gada sezonas UEFA Nāciju līgas C līgā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !