Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vinsents pēc zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā nevainoja latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu, kamēr pats latvietis pēc cīņas atteicās sniegt komentāru medijiem.

Austrumu konferences vājākā komanda "Blue Jackets" izbraukumā ar 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) piekāpās Monreālas "Canadiens", piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējās četrās cīņās. Merzļikins aizvadīja vāju spēli - ielaida trīs no četriem metieniem un jau sestajā minūtē tika nomainīts.

"Nomainīju vārtsargu, jo gribēju mainīt spēles ritējumu. Nedomāju, ka tā ir Elvja vaina, taču kaut kas bija jādara nekavējoties," pēc cīņas sarunā ar medijiem teica Vinsents. "Pirmos vārtus zaudējām kļūdas dēļ, otrie bija mazākumā, kamēr trešajos vārtos bija visas komandas sistēmas vaina. Mums pēc tam bija iespēja atgūties. Pirmajās sešās minūtēs bija 0:3, tas nozīmē, ka bija daudz laika, lai atspēlētos."

Vinsents slavēja komandu par aizvadītajām 54 minūtēm, paužot nožēlu, ka neizdevās atspēlēties. "Domāju, spēles turpinājumā mēs bijām labāki. Metām krietni vairāk, bija vairāki izgājieni uz vārtiem, trāpījām pa vārtu konstrukciju."

Tikmēr Merzļikins pēc spēles atteicās runāt ar medijiem.

Merzļikinam šī bija atgriešanās "Blue Jackets" vārtos, jo viņš izlaida iepriekšējās četras komandas spēles. Šosezon viņš 36 mačos vidēji ielaidis 3,29 vārtus un atvairījis 90,1% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!