Foto: Publicitātes foto

Kaut arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs izpelnījies šosezon pirmo izsaukumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks", tuvākās spēles viņš vēros no rezervistu soliņa, neslēpa vienības galvenais treneris Riks Tokets.

Savainojumā šobrīd iedzīvojies "Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko, kurš komandai nevarēs palīdzēt tuvākās nedēļas, turklāt Tokets otrdien akcentēja - ripu ķērāja atgriešanās netiks sasteigta. Kolēģa trauma nozīmēja Šilova ierašanos no Amerikas Hokeja līgas (AHL), kur viņš šosezon 33 mačos vidēji ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 90,7% metienu.

Tādējādi Vankūveras komandas vārtu drošība tuvākajā laikā tiks uzticēta Šilovam un Demko dublierim Keisijam Desmitam, kurš šosezon gan piedalījies tikai 19 spēlēs, vidēji katrā no tām ielaižot 2,85 vārtus un atvairot 90,0% metienu.

Tokets atklāja, ka lielākas spēļu prakses iegūšanai Desmits sargās "Canucks" vārtus tuvākajos divos mačos - trešdien pret Kolārdo "Avalanche" un svētdien pret Vašingtonas "Capitals". Šilovs savu iespēju varētu sagaidīt nākamnedēļ. Pagaidām viņš labākajā līgā pasaulē aizvadījis piecus mačus.

"Kad spēlētājiem patīk savs vārtsargs, viņi biežāk bloķē pretinieku metienus. Nezinu kāpēc - tā tas vienkārši ir. Man ir bijusi pieredze, kad komandas biedriem diez ko nav patikuši vārtsargi..." otrdien teica Tokets. "Un šiem puišiem Keisijs tiešām patīk."

"Canucks" ar 91 punktu 66 spēlēs ir Rietumu konferences līdere. Līdz marta beigām komanda aizvadīs astoņas mājas spēles pēc kārtas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!