Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" no fārmkluba atkal izsaucis aizsargu Uvi Balinski, bet Vankūveras "Canucks" vārtu drošība nākamajā regulārā čempionāta mačā tiks uzticēta latvietim Artūram Šilovam.

Balinskis martā pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās "Panthers" rīcībā un aizvadīja četras spēles, bet tad atkal tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Šarlotas "Checkers". Tagad viņš vēlreiz izsaukts uz NHL klubu.

"Panthers" nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika, kad izbraukumā tiksies ar Otavas "Senators".

Balinskis šajā NHL sezonā nospēlējis 22 spēles, kurās guvis vienus vārtus un izdarījis divas piespēles. AHL viņš izcēlies ar četriem vārtiem un 21 piespēli 44 spēlēs.

Savukārt Vankūveras "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets apstiprināja, ka naktī uz ceturtdienu vārtos mačā pret Arizonas "Coyotes" būs Šilovs.

Šī vārtsargam no Latvijas būs otrā NHL spēle šajā sezonā. Aizvadītajā nedēļas nogalē viņš spēlē pret Anaheimas "Ducks" atvairīja 20 no 22 metieniem un tika atzīts par spēles otru spožāko zvaigzni.

"Viņš izskatās ļoti pārliecināts, es izbaudīju viņa sniegumu pret Anaheimu. Viņš izskatījās liels, taču skatuve nebija pārāk liela. Šilovs aizvadīs otro spēli pēc kārtas, un viņam jāizbauda mačs," teica "Canucks" treneris.

Šilovs šosezon bija spēlējis tikai Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Ebotsfordas "Canucks" rindās 33 dueļos svinējis 15 uzvaras, četras reizes nostāvējis "sausā", ielaidis vidēji 2,74 ripas un atvairījis 90,7% metienu.

Uz NHL izsaukumu viņš saņēma pirms trīs nedēļām pēc tam, kad savainojumu guva Tečers Demko, bet iepriekšējos mačos bija aiz Keisija Desmita muguras.

Aizvadītajā sezonā Šilovs NHL nospēlēja piecas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!