Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs naktī uz ceturtdienu bija tuvu savai pirmajai "sausajai" uzvarai savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā.

Neielaižot vārtus teju visu spēli, Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Arizonas "Coyotes", nostabilizējoties Rietumu konferences vicelīderes pozīcijā.

"Coyotes" šajā mačā pa viesu vārtiem neveica daudz metienu, taču Šilovam pāris reizes tik un tā bija jādemonstrē sava meistarība. Karjeras septītajā NHL spēlē 23 gadus vecais vārtsargs atvairīja 20 no 21 metiena jeb 95,2%. Abās šīs sezonas NHL cīņās Šilovs vidēji ielaidis 1,50 vārtus un atvairījis 93% metienu, turklāt guvis tikai uzvaras.

"Canucks" bija tuvu "sausajai" uzvarai, jo pēc Kvina Hjūza precīzā metiena 30. minūtē tuvojās 1:0 uzvarai. Viesi demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, taču "Coyotes" tik un tā panāca izlīdzinājumu, kad mājinieki veica teicamu saspēli, un Šilovu 51. minūtē vairākumā pārspēja Dilans Genters, neatstājot latvietim nekādas izredzes atvairīt raidījumu.

Beigu beigās "Canucks" tomēr izcīnīja uzvaru pamatlaikā, jo nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Vankūvera savērpa pamatīgu karuseli ap "Coyotes" vārtiem, un 59. minūtē divus punktus nodrošināja Konors Gārlends.

Tikmēr Bļugers bez vārtiem palika jau savā 39. spēlē pēc kārtas. Pirmajā periodā viņam bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, taču, būdams nepieskatīts labajā malā, uzbrucējs nespēja beidzot gūt vārtus.

Bļugers uz ledus pavadīja 14:44 minūtes, kuru laikā pa vārtiem izpildīja vienu metienu. Viņa kontā arī viens bloķēts metiens, septiņi uzvarēti iemetieni no 14 (50%) un neitrāls lietderības koeficients. Uzbrucējs šosezon 62 spēlēs iekrājis 26 (5+21) rezultativitātes punktu.

"Canucks" ar 102 punktiem 76 spēlēs atrodas Rietumu konferences otrajā vietā un ir nodrošinājusi dalību Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!