Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas labākajiem hokeja tiesnešiem Eduards Odiņš pēc 2023./2024. gada sezonas noslēdzis savu 32 gadus ilgo tiesneša profesionālo karjeru, paziņoja pats Odiņš.

Odiņš savas pēdējās spēles tiesāja Ukrainas hokeja čempionāta finālā, kas norisinājās Kijivā un Kremenčukā šā gada martā.

"Tiesneša karjeru es izvēlējos 16 gadu vecumā, saprotot, cik tas ir nopietns izaicinājums," atzina pats Odiņš. "Bija nepieciešams vairāku gadu ilgs darbs, pastāvīga fiziskā un psiholoģiskā sagatavotība, lai gūtu panākumus šajā profesijā. Tagad vēlos pateikties ģimenei, draugiem un visiem kolēģiem, ar kuriem sadarbojos dažādos karjeras posmos."

Pirmās spēles kā profesionāls tiesnesis Odiņš aizvadīja, kad pārraudzīja spēles Austrumeiropas hokeja līgā.

2002. gadā viņš tiesāja Soltleiksitijā ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, kļūstot par pirmo Latvijas hokeja tiesnesi, kurš piedalās olimpiskajās spēlēs. Tolaik viņš bija arī jaunākais hokeja tiesnesis olimpisko spēļu vēsturē. Odiņš pārraudzījis arī 2011. un 2017. gada pasaules hokeja čempionātus.

Karjeras laikā Odiņš tiesājis Latvijas Hokeja federācijas spēles, piedalījās nozīmīgākajos Starptautiskajos turnīros, kā arī aizvadīja 14 sezonas Kontinentālajā Hokeja līgā, četras reizes iegūstot KHL labākā tiesneša godalgu.

Pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu un sadarbības pārtraukšanas ar KHL Odiņš divas sezonas bija galvenais tiesnesis Vācijas hokeja līgā (DEL)

Kopš 2020. gada Odiņš bija arī Ukrainas Hokeja federācijas Tiesnešu kvalitātes vērtēšanas komitejas loceklis un tiesnesis-instruktors, konsultējot kolēģus un regulāri piedaloties un vadot federācijas organizētos tiesnešu mācību seminārus. Pēc profesionālās karjeras beigām šī sadarbība turpināsies.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!