Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" svētdien divreiz atspēlējās un savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja Nešvilas "Predators".

Bļugers šajā spēlē tika pie rezultativitātes punkta ar piespēli, kad viņš palīdzēja Dakotam Džošua raidīt ripu tukšos vārtos pusotru minūti pirms pamatlaika beigām. Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 13:05 minūtes, kuru laikā nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Gan "Canucks", gan "Pradators" komandā trešie vārtsargi šobrīd ir latvieši. Svētdien uz Vankūveras komandu ārkārtas situācijā tika izsaukts Artūrs Šilovs, bet "Predators" vienībā izsaukts ir Gustavs Dāvis Grigals.

Pēc uzvarēta iemetiena uzbrukuma zonā 17. minūtē Džeisons Zakers izmantoja burzmu vārtu priekšā un trāpīja metienu no labās laukuma malas, izvirzot vadībā "Predators" vienību, bet otrās trešdaļas sākumā Eliass Lindholms iegāja uzbrukuma zonā un ar spēcīgu delnas metienu rezultātu izlīdzināja.

31. minūtē "Predators" spēlēja vairākumā, kurā Raiens O’Railijs saņēma ripu kreisajā iemetienu aplī un izdarīja precīzu metienu "Canucks" vārtsarga Tečera Demko sargātajos vārtos. Mājinieki trešās trešdaļas vidusdaļā ne tikai rezultātu izlīdzināja, bet arī pārņēma vadību. Vispirms Kvins Hjūzs mača 49. minūtē no zilās līnijas spēcīgi meta ripu vārtos, bet 12 sekundes vēlāk "Canucks" izcīnīja ripu aiz "Predators" vārtiem, un pēc Konora Gārlanda piespēles Dakota Džošua no vārtu priekšas deva vadību savai komandai. Džošua galotnē ar metienu tukšos vārtos panāca mača gala rezultātu.

Jau ziņots, ka Floridas "Panthers" bez Uvja Balinska pieteikumā arī izcīnīja uzvaru pirmajā Stenlija kausa izcīņas mačā, ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pieveicot Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!