Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas izlases hokejists Rodrigo Ābols pasaules čempionāta spēlē pret Poliju izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Taču viņa kontā bija vēl kāds neviennozīmīgs incidents, par kuru viens no izlases līderiem varētu saņemt arī kādu sodu.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar nervozu uzvaru, pagarinājumā ar 5:4 pieveicot Poliju.

Trešā perioda vidū pēc cīņas Polijas vārtu priekšā mūsu uzbrucējs cīnījās ar poļu hokejistiem. Cīņas karstumā Ābols nejauši trāpīja arī tiesnesim – iesitot viņam ar cimdu pa seju. Latvijas spēlētājs tūlīt pat atvainojās tiesnesim un netika sodīts.

Analizējot šo epizodi pēc spēles, LTV eksperti Edgars Masaļskis un Artis Ābols – Rodrigo tēvs – izteicās, ka mūsu izlases spēlētājam varētu būt paveicies, ka šim incidentam nesekoja nopietnākas sankcijas. Tiesa, Artis Ābols piebilda, ka epizodi, iespējams, izskatīs pēc mača.

"Šī nav viennozīmīga situācija, jā spēles laikā sankcijas pret Rodrigo nebija, bet vai tā būs tālāk – to nevar paredzēt," sacīja ilggadējais Latvijas vārtsargs un hokeja eksperts Edgars Masaļskis.

"Es esmu šogad SHL [Zviedrijas augstākās hokeja līgas spēlē] redzējis, kā deva diskvalifikāciju par nejaušu sadursmi ar līnijtiesnesi," piebilda Artis Ābols, kurš arī norādīja, ka nebrīnīsies, ja šo epizodi izskatīs pēc spēles.

Latvijas izlasei pasaules čempionāts turpināsies jau rīt 12. maijā, kad jātiekas ar Franciju. Pēc tam Latvijai 14.maijā jāspēlē ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!