Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeri otrdien kļuvis Dons Vedels, kurš organizācijā pildīs arī hokeja operāciju prezidenta pienākumus.

Februārī no Kolumbusas komandas ģenerālmenedžera amata tika atbrīvots Jarmo Kekeleinens, kurš attiecīgo amatu ieņēma 11 gadus. Kopš februāra vidus ģenerālmenedžera pienākumus pildīja iepriekšējais kluba prezidents hokeja jautājumos Džons Deividsons.

Vadels iepriekšējos desmit gadus pavadīja Karolīnas "Hurricanes" organizācijā. Vispirms viņš četrus gadus bija kluba prezidents, bet kopš 2018.gada pildīja arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Vedels karjeru NHL sāka 1997.gadā, kad kļuva par Detroitas "Red Wings" ģenerālmenedžera asistentu un jau pirmajā gadā palīdzēja vienībai izcīnīt Stenlija kausu. Tāpat viņš NHL strādājis arī Atlantas "Trashers" un Pitsburgas "Penguins".

"Blue Jackets" ar 66 punktiem 82 spēlēs sezonu noslēdza pēdējā vietā Austrumu konferencē, nespējot iekļūt Stenlija kausa izcīņā jau ceturto sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!