Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" jaunais ģenerālmenedžeris Dons Vadels noskaņots darīt visu, lai Elvis Merzļikins atkal veiksmīgi varētu sargāt komandas vārtus, turklāt viņš atklāja, ka iepriekš centies latvieti iegūt maiņas darījumā, kad vēl strādāja Karolīnas "Hurricanes".

Vadels iepriekšējos desmit gadus pavadīja "Hurricanes" organizācijā. Vispirms viņš četrus gadus bija kluba prezidents, bet kopš 2018.gada pildīja arī ģenerālmenedžera pienākumus. Tagad viņš pieņēmis darba piedāvājumu no "Blue Jackets", kas februārī no amata atbrīvoja Jarmo Kekeleinenu.

Preses konferencē Vadels pauda savu viedokli par Elvja Merzļikina situāciju. Aizvadītā sezona latvietim bija diezgan sarežģīta, un viņš pat vienā brīdī pauda gatavību sev meklēt "jaunu scenāriju". Jaunais ģenerālmenedžeris atklāja, ka pirms četriem gadiem mēģinājis ar "Hurricanes" vienību veikt maiņas darījumu, lai iegūtu Merzļikinu, bet "Blue Jackets" darījumam nepiekrita.

"Mums ir jāizdara viss iespējamais, lai sadarbība (ar Merzļikinu) izdotos," NHL mājaslapā citēts Vadela teiktais. "Tas varbūt nestrādās, bet mums ir jāizdara viss iespējamais. Kad naktī nolikšu galvu uz spilvena, man ir jādodas gulēt ar apziņu, ka mēs izdarījām visu iespējamo, bet tas vienkārši nestrādāja."

"Viņš var sargāt vārtus. Viņš var sargāt vārtus. Esmu viņu skatījies pietiekami daudz aizvadīto gadu laikā," savu ticību Merzļikinam pauda jaunais ģenerālmenedžeris.

Nākamo trīs sezonu laikā Merzļikins kopā nopelnīs 16,2 miljoni dolāru lielu algu. Šosezon viņš 41 mačā izcīnīja 13 uzvaras, tostarp viena no tām bija "sausā", bet vidēji ielaisti 3,45 vārti un atvairīti 89,7% pretinieku metieni.

"Blue Jackets" ar 66 punktiem 82 spēlēs sezonu noslēdza pēdējā vietā Austrumu konferencē, nespējot iekļūt Stenlija kausa izcīņā jau ceturto sezonu pēc kārtas.

Vadels tic, ka "Blue Jackets" nākamajā sezonā būs labāka komanda nekā aizvadītajā, bet, cik labāka – tas esot jāpajautā pēc trīs mēnešiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!