Foto: AP/Scanpix/LETA

Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" jaunajam ģenerālmenedžerim Donam Vadelam darāmo darbu sarakstā nācis klāt vēl viens uzdevums – uzbrucēja Patrika Laines aizmainīšana, jo soms ir jauna sākuma meklējumos, uzzinājis medija TSN hokeja apskatnieks Pjērs Lebruns.

Vadels maijā kļuva par "Blue Jackets" ģenerālmenedžeri, ieņemot februārī atlaistā Jarmo Kekeleinena amatu. Vadelam priekšā diezgan sarežģīts darbs, lai Kolumbusas komandu atkal padarītu par pretendenti uz vietu Stenlija kausa izcīņā. Viens no darāmajiem darbiem ir Merzļikina situācijas atrisināšana, bet tagad viņam jātiek galā būs arī Laini.

"Viņa aģentam bijušas sarunas ar "Blue Jackets" par iespējamo maiņas darījumu, un abas puses strādās kopā, lai mēģinātu to paveikt. Laine vēlas jaunu sākumu. Kolumbusā viņam nav bijis labs periods," rakstīja Lebruns.

Aizvadītajā nedēļā Vadels hokeja apskatniekam Frankam Seravalli pastāstīja, ka viņam būs saruna ar Laini un viņa aģentu par to, kā risināt pašreizējo situāciju.

Laine šīs sezonas otrajā pusē laukumā nedevās, jo viņš vērsās NHL palīdzības programmā, lai tiktu galā ar psiholoģiskas dabas problēmām. Pirms tam decembrī soms guva atslēgas kaula lūzumu.

Laine uz Kolumbusu no Vinipegas "Jets" tika aizmainīts pirms diviem gadiem, taču šajā laikā personisku iemeslu un traumu dēļ izlaidis 89 spēles. Kopumā viņam "Blue Jackets" rindās izdevies aizvadīt 174 spēles, gūt 64 vārtus un izpildīt 74 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīt negatīvu lietderības koeficientu -58. Šosezon soms 18 spēlēs guva deviņus (6+3) punktus.

Somijas hokejistam šobrīd spēkā ir līgums uz nākamajām divām sezonām, un katrā no tām viņa alga būs 9,1 miljons dolāru. Izskanējusi informācija, ka viņa līgumā esot atruna par noteiktām desmit komandām, uz kurām viņu var aizmainīt tikai ar paša hokejista atļauju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!