Foto: International Ice Hockey Federation

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns pievienojies Čehijas augstākās līgas klubam Plzeņas "Škoda", pirmdien informē vienība.

"Škoda" galvenais treneris Jozefs Jandačs latvieti raksturo kā ārkārtīgi spēcīgu spēlētāju, kurš apveltīts ar jaudīgiem auguma parametriem, kas lieliski noder abos laukuma galos.

Rubīns iepriekšējo sezonu pavadīja Zviedrijas elites līgas klubā Ērnšeldsvīkas "MoDo", ar ko gan sadarbība netika turpināta, tāpēc 26 gadus vecais aizsargs pavasarī kļuva par brīvo aģentu. Viņam tā bija pirmā pilnā sezona pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. Rubīns 44 spēlēs iekrāja 10 (4+10) rezultativitātes punktus un neitrālu lietderības koeficientu. Tiesa, aizsargam sezona praktiski beidzās jau februārī, kad viņš iedzīvojās traumā, kaut gan sezonas beigās viņš vēl centās uzspēlēt, bet savainojums neatļāva to darīt ar pilnu jaudu.

Traumas dēļ Rubīns šajā pavasarī nepalīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā. Pagājušā gada pavasarī viņš ar precīzu metienu pagarinājumā nodrošināja komandai vēsturiskas bronzas medaļas pasaules čempionātā.

Iepriekš Rubīns vairākus gadus spēlēja Ziemeļamerikā un bija aizsargs Amerikas Hokeja līgā (AHL), kā arī aizvadīja trīs mačus Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Toronto "Maple Leafs", taču savu vietu sastāvā izkarot nespēja.

Aizvadītajā sezonā Plzeņas komanda Čehijas Ekstralīgā finišēja 12. vietā un pēcāk cieta pārliecinošu zaudējumu "play-off" astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!