Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" naktī uz trešdienu piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas piektajā spēlē, Stenlija kausu nenodrošinot arī ar otro mēģinājumu.

"Panthers" sērijas piektajā spēlē ar 3:5 (0:1, 2:3, 1:1) savā laukumā piekāpās Edmontonas "Oilers", bet sērijā līdz četrām uzvarām Floridas klubs joprojām ir vadībā, taču nu jau ar riskanto 3-2. Nākamā finālcīņa notiks piektdien Edmontonā.

Kā ierasts, Balinskis šim mačam nebija pieteikts. Viņš nav spēlējis visu Stenlija kausa izcīņu.

Teicamu sērijas piekto spēli aizvadīja "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids, kurš guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Vārtus viesiem guva arī Konors Brauns, Zeks Haimans un Korijs Perijs. Edmontona finālā guvusi divas uzvaras pēc kārtas un var kļūt par otro komandu NHL vēsturē, kas ieguvusi Stenlija kausu, atspēlējoties no 0-3 deficīta. Pagaidām vienīgo reizi tas izdevās Toronto "Maple Leafs" tālajā 1942. gadā.

Tikmēr Floridas komandā pa vārtiem guva Metjū Tkačuks, Evans Rodrigess un Olivers Ekmans-Lāšons. Vārtsargs Sergejs Bobrovskis tika galā ar 19 no 23 metieniem, aizvadot otro vājo spēli pēc kārtas. Iepriekšējā cīņā viņš tika nomainīts pēc pieciem ielaistiem vārtiem.

Savukārt Makdeivids šajā Stenlija kausa izcīņā guvis jau 42 (8+34) rezultativitātes punktus, kas "play-off" vēsturē ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs, atpaliekot tikai no tādām leģendām kā Mario Lemjē (44) un Veins Greckis (43&47).

"Panthers" savā vēsturē vēl nekad nav ieguvusi Stenlija kausu, kamēr pieckārtējā čempione "Oilers" pie tāda nav tikusi 34 gadus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!