Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" otrdien uz astoņiem gadiem pagarināja līgumu ar čehu aizsargu Filipu Hroneku.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Hroneks piedalījās 81 regulārā čempionāta spēlē un sasniedza savu rezultativitātes rekordu, tiekot pie 48 (5+43) punktiem.

Jūlijā čehs kļūtu par brīvo aģentu, tomēr tagad viņš vienojies par astoņu gadu līgumu ar kopējo summu 58 miljoni ASV dolāru (54,13 miljoni eiro), kas ļaus sezonā nopelnīt 7,25 miljonus dolāru (6,77 miljoni eiro).

Hroneks Vankūveras komandai pievienojās 2022./2023. gada sezonas izskaņā, pārnākot no Detroitas "Red Wings", kur spēlēja piecas sezonas.

Kopumā NHL regulārajā čempionātā čehu aizsargs aizvadījis 390 spēles, kurās sakrājis 205 (35+170) punktus, bet Stenlija kausā viņa kontā 13 mačos divi (1+1) punkti.

"Canucks", kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers un vārtsargs Artūrs Šilovs, pagājušajā sezonā pēc trīs gadu pārtraukuma iekļuva Stenlija kausa izcīņā, kur piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā. Abi latvieši šajā vasarā kļūs par brīvajiem aģentiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!