Foto: AP/Scanpix/LETA

Trešo neveiksmi pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijā naktī uz sestdienu piedzīvoja latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", tāpēc Stenlija kausa liktenis tiks noskaidrots izšķirošajā – septītajā – spēlē.

"Panthers" izbraukumā ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) piekāpās Edmontonas "Oilers", tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 3-3. Stenlija kausa liktenis tiks noskaidrots naktī uz otrdienu Floridā.

Kā ierasts, Balinska nebija "Panthers" spēles pieteikumā.

Ar uzvaru septītajā spēlē "Oilers" var ierakstīt savu vārdu vēstures grāmatās. Tā var kļūt tikai par piekto komandu NHL vēsturē, kas uzvarējusi sērijā, atspēlējoties no 0-3 deficīta, turklāt tikai vienai tas līdz šim izdevies Stenlija kausa finālā – Toronto "Maple Leafs" 1942. gadā.

Tāpat Edmontonas panākums nozīmētu 30 gadu sausuma perioda pārtraukšanu NHL komandām no Kanādas. Iepriekšējo reizi kanādiešu klubs Stenlija kausu ieguva 1993. gadā, kad to paveica Monreālas "Canadiens".

Aizvadītās nakts mačā viens no "Oilers" līderiem Zaks Haimens iemeta 16. vārtus šajā Stenlija kausa izcīņā, kas šobrīd ir labākais rādītājs, bet vārtsargs Stjuarts Skinners panākumu sekmēja ar 20 atvairītiem metieniem. Tikmēr šajā "play-off" jau 42 (8+34) punktus sakrājušais Konors Makdeivids šoreiz palika tukšā. Savukārt "Panthers" labā vienīgos vārtus iemeta Aleksandrs Barkovs, kamēr vārtsargs Sergejs Bobrovskis tika galā vien ar 16 metieniem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!