Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis līdz ar Stenlija kausa iegūšanu ir piepildījis savu sapni, sarunā ar "Go3" neslēpa hokejists.

Balinskis kopā ar Floridas klubu pirmdien triumfēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijā: izšķirošajā – septītajā – spēlē "Panthers" ar 2:1 pieveica Edmontonas "Oilers".

"Lieliskas sajūtas – piedzīvot kaut ko tādu sapņoju jau kopš bērnības. Prieks, ka tas ir izdevies," sarunā ar mediju priecājās Balinskis. "Panthers" vienībai šī sērija bija sarežģīta, jo tā izvirzījās vadībā ar 3-0, taču šo pārsvaru nenoturēja, jo Edmontona varonīgi atspēlējās.

"Protams, nebija viegli, bet tāds ir "play-off" hokejs. Iet kā pa viļņiem, bet prieks, ka beigās viss izdevās šādi. Ir lieliski, ka varu būt kopā ar ģimeni, visiem komandas biedriem un faniem. Un pie tam uzvarēt mājās," pauda latvietis, kurš vēl nav izlēmis, ko darīs ar Stenlija kausu, kad uz vienu dienu iegūs to savā īpašumā.

Savā NHL debijas sezonā 27 gadus vecais Balinskis aizvadīja 26 spēles, kurās iekrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš nepiedalījās nevienā mačā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!