Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Sietlas "Kraken" klubs parūpējies par jaunu ierakstu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēstures lapās, jo tas par treneri nolīdzis sievieti.

Par "Kraken" galvenā trenera Dena Bilzmas asistenti trešdien kļuvusi Džesika Kembela. Līdz šim vēl neviena sieviete NHL vēsturē nebija ieguvusi tik augstu trenera amatu, taču šāds solis bija gaidīts, jo viņa par asistenti iepriekš strādāja fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) "Coachella Valley Firebirds", parūpējoties par šo vēsturisko sasniegumu arī šajā līmenī.

Pirms tam "Coachella Valley Firebirds" komandu vadīja tieši Bilzma, kurš šovasar tika iecelts par jauno "Kraken" stūrmani, tādējādi pēcāk paaugstinot arī Kembelu. "Esmu pārliecināts par viņas spējām. Džesika ir izveidojusi spēcīgu saikni ar mūsu jaunajiem spēlētājiem un kopumā paveikusi labu darbu."

Pati Kembela četras sezonas ir spēlējusi koledžu čempionātā, bet vēlāk arī profesionāli Kanādā un Zviedrijā. Treneres arodam viņa pievērsās 2017. gadā, strādājot par asistenti Zviedrijā un Vācijā, tostarp palīdzot nacionālajai vīriešu izlasei pasaules čempionātā. Savukārt kopā ar "Coachella Valley Firebirds" trenere divas sezonas pēc kārtas iekļuva AHL finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!