Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls (attēlā pa labi), kurš šajā pavasarī debitēja pasaules čempionātā, parakstījis līgumu ar Slovākijas klubu "Nove Zamky".

Iepriekšējos desmit gadus Komuls pavadīja Ziemeļamerikā, bet savu profesionālo karjeru pēc studijām koledžā sāka 2023. gadā, kad pievienojās Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubam Truārivjēras "Lions". Kaut gan komandas vadība pirms iepriekšējās sezonas hokejistam apsolīja svarīgu lomu, tas dzīvē nerealizējās, un pavasarī 26 gadus vecais aizsargs atstāja vienību priekšlaicīgi, lai pievienotos Latvijas izlases treniņiem.

Latvijas izlases treniņos Komuls sevi apliecināja pietiekami, lai izpelnītos vietu pasaules čempionāta sastāvā. Meistarsacīkstēs viņš visās septiņās spēlēs, iekrāja divus (1+1) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Komula brālēns ir šogad ar Floridas "Panthers" komandu Stenlija kausu ieguvušais Uvis Balinskis. "Nove Zamky", kas aizvadītajā sezonā Slovākijā palika bez vietas izslēgšanas turnīrā, iepriekš noslēdza līgumu arī ar citu latvieti Emīlu Ģēģeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!