Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks".

Šilovs šovasar bija kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu, bet nu 23 gadus vecais vārtsargs ar "Canucks" vienojies par jaunu sadarbību uz nākamajām divām sezonām, katrā no tām latvietis saņems pa 850 000 ASV dolāru. Līgums ir vienvirziena, kas paredz identisku atalgojumu, ja hokejistu nosūta uz fārmklubu.

Latviešu vārtsargs sevi lieliski apliecināja pavasarī, kad pēc pirmā numura Tečera Demko un viņa dubliere Keisija Desmita savainojumiem negaidīti kļuva par "Canucks" pirmo vārtsargu. Šilovs 10 spēlēs Stenlija kausa izcīņā izcīnīja piecas uzvaras, turklāt Vankūvera bija ļoti tuvu iekļūšanai Rietumu konferences finālā. Viņš šajos mačos vidēji savos vārtos ielaida 2,91 ripu un atvairīja 89,8% metienu. Atsevišķās spēlēs Šilovs bija komandas vilcējs, izpelnoties uzslavas no treneriem, komandas biedriem, faniem un medijiem.

"Artūrs mums ļoti daudz palīdzēja iepriekšējā sezonā, turklāt viņš turpina augt un attīstīties kā vārtsargs," saka "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvins. "Sagaidām, ka viņš uz pirmssezonas treniņnometni ieradīsies, būdams gatavs cīnīties par pilnvērtīgu vietu lielajā komandā. Mūsu personāls turpinās strādāt ar Artūru, lai noslīpētu viņa prasmes un nodrošinātu visu nepieciešamo nākamā soļa speršanai šī jaunā vārtsarga karjerā."

Šilovs "Canucks" sistēmā ir jau kopš 2019. gada, kad klubs viņu izvēlējās draftā ar 156. numuru. Iepriekšējās trīs sezonas viņš lielākoties pavadījis Vankūveras fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks". Aizvadītajā sezonā viņš 34 mačos tur izcīnīja 16 uzvaras, bet vidēji savos vārtos ielaida 2,74 ripas un atvairīja 90,7% metienu. Tāpat bez 10 cīņām Stenlija kausā viņam NHL bija četras spēles regulārajā čempionātā, no kurām trijās tika gūti panākumi.

Savas NHL karjeras laikā Šilovs regulārajā čempionātā piedalījies deviņos mačos, kuros caurmērā kapitulējis 2,62 reizes un ticis galā ar 89,8% metienu. Savukārt šovasar viņš debitēja Stenlija kausā. Sagaidāms, ka treniņnometnē viņš aktīvi cīnīsies par "Canucks" otrā vārtsarga vietu, jo Vankūvera šovasar atvadījās no Desmita, kurš karjeru turpinās Dalasas "Stars" vienībā.

Kopā ar Latvijas izlasi Šilovs pērn izcīnīja sensacionālu bronzu pasaules čempionātā, turklāt viņš tika nosaukts par turnīra vērtīgāko hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!