Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" par galveno treneri nolīgusi kanādiešu speciālistu Dīnu Ivasonu.

Kā ziņo klubs, ar 59 gadus veco speciālistu parakstīts līgums uz vairākām sezonām. "Blue Jackets" galvenā trenera pozīcija kļuva vakanta pēc tam, kad pirms mēneša tika atlaists Paskāls Vensāns. Komanda iepriekšējās pāris sezonas bijusi starp vājākajām visā līgā un jau četras sezonas pēc kārtas nav spējusi sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

NHL līmenī Ivasons vadījis tikai vienu komandu - Minesotas "Wild" no 2020. gada februāra līdz 2023. gada novembrim. Pa šo laiku kanādietis pie komandas stūres guva 147 uzvaras 251 mačā. Vienība pie punktiem tika 63,9% maču, kas starp aktīvajiem treneriem ir piektais labākais rādītājs - no treneriem, kuri pie komandu stūres bijuši vismaz 250 spēlēs.

Ivasona vadībā "Wild" 2021./22. gada sezonā 82 spēlēs izcīnīja 113 punktus, turklāt speciālists tika nominēts Džeka Adamsa balvai, ko pasniedz sezonas labākajam trenerim. Visās četrās sezonās viņš ar klubu sasniedza izslēgšanas turnīru, taču nevienu kārtu pārvarēt neizdevās.

"Ivasons mūsu klubā ienesīs degsmi, smagu darbu un sīkstumu," pārliecināts ir "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Dons Vadels. "Viņš NHL kā spēlētājs, asistents un galvenais treneris pavadījis vairāk nekā divas desmitgades, un es ticu viņa pieredzei."

Kā galvenā trenera palīgs Ivasons iepriekš vairākas sezonas strādāja arī Vašingtonas "Capitals" un vadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Milvoki "Admirals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!