Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" aizmainījusi vienu no saviem līderiem, somu uzbrucēju Patriku Laini uz Monreālas "Canadiens".

Uz Monreālu devusies arī otrās kārtas izvēle 2026. gada NHL draftā, kamēr uz Kolumbusu ceļos aizsargs Džordans Heriss.

Laine pagājušajā sezonā cīnījās ar savainojumiem, turklāt tika iekļauts arī NHL spēlētāju palīdzības programmā, savedot kārtībā ar savu mentālo veselību. 26 gadus vecais hokejists 18 mačos iekrāja deviņus (6+3) punktus. Somam vēl uz divām sezonām ir spēkā līgums ar vidēji atalgojumu 8,7 miljoni ASV dolāru. Par Laines iespējamo došanos prom tika runāts jau visu iepriekšējo sezonu.

"Gribam hokejistus, kas vēlas spēlēt mūsu komandā, un Patriks lika skaidri noprast, ka apstākļu maiņa viņam būs labāks risinājums," oficiālā paziņojumā sacīja "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Dons Vedels. "Pretī saņēmām jaunu un labu spēlētāju Herisu, kā arī saglabājām savu finansiālo elastību, kas šajā darījumā mums bija ārkārtīgi svarīgi."

Laini 2016. gada draftā ar otro numuru izvēlējās Vinipegas "Jets", bet visas savas karjeras laikā viņš regulārajā čempionātā 480 cīņās iekrājis 388 (204+184) punktus.

Savukārt 24 gadus vecais Heriss vidēji sezonā pelna vien 1,4 miljonus dolāru, tādējādi Kolumbusa atbrīvojusi ievērojamu vietu savos algu sarakstos. Pagājušajā sezonā viņš 56 mačos iekrāja 14 (3+11) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -5. Amerikānim aiz muguras tikai divas pilnas NHL sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!