Foto: Abotsfordas "Canucks"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" vēl pirms treniņnometnes sākuma varētu būt aktīva brīvo aģentu tirgū, lūkojot pēc pieredzējuša vārtsarga, jo nav zināms, kad Tečers Demko varētu atgriezties laukumā pēc savainojuma izārstēšanas.

Pagaidām "Canucks" rīcībā NHL līmenī ir Demko un latvietis Artūrs Šilovs, kurš šajā starpsezonā noslēdza jaunu divu gadu līgumu par 850 000 ASV dolāru katrā no tiem. Savukārt cits vārtsargs Keisijs Desmits šajā starpsezonā no Vankūveras pārcēlās uz Dalasas "Stars".

Aizvadītās sezonas izskaņa Demko bija neveiksmīga traumu dēļ, un viņš nav spēlējis kopš Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles pret Nešvilas "Predators". Izslēgšanas spēļu turpinājumā divās spēlēs "Canucks" vārtus sargāja Desmits, kurš arī iedzīvojās traumā, bet turpinājumā diezgan veiksmīgu sniegumu demonstrēja Šilovs, 10 spēlēs izcīnot piecas uzvaras, atvairot 89,8% pretinieku metienus un ielaižot 2,91 vārtus.

Tomēr tagad tuvojas jaunā sezona, bet nav skaidrības par to, kādā gatavībā būs Demko. "Treniņnometne ir jau aiz stūra, bet neviens nerunā par Demko," raidierakstā "Sportsnet 650's Halford and Brough show" norādīja "Canucks" apskatnieks Riks Dalivals.

Lai arī nākotne ar Šilovu vārtos "Canucks" komandai neizskatās slikti, tomēr apskatnieks bija diezgan drošs, ka komandas vadība vēlētos lielāku drošību šajā pozīcijā.

"Es nebūtu pārsteigts, ja "Canucks" turpinātu lūkoties vārtsargu tirgū. Komandai vajadzētu apdrošināties, tas būtu tikai loģisks lēmums," apskatnieks turpināja. "Demko bijušas divas ceļgala operācijas. Dažreiz rehabilitācija ir ātra, dažreiz – lēna. Es neesmu dzirdējis, ka viņam šajā procesā būtu bijušas kaut kādas problēmas, taču dažkārt jābūt gatavam nezināmajam. Es domāju, ka viņi varētu būt aktīvi vārtsargu tirgū, iespējams, piedāvāt kādam pārbaudes laika līgumu."

Neierobežoti brīvie aģenti vārtsargu pozīcijā šobrīd ir Martins Džounss (466 spēles NHL), Anti Rānta (277 spēles NHL) un Alekss Staloks (179 spēles NHL).

"Mums ir jāsaprot, ka "Canucks" pamatsastāva vārtsargam bijuši divi nopietni savainojumi. Viņam vajadzīgs laiks. Viņš ir svarīgs vārtsargs komandai. Tāpēc tai vajag tik labu veterānu kā Desmits," viņš norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!