Foto: Abbotsford Canucks

Latviešu ripu ķērājam Artūram Šilovam nākamajā sezonā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vankūveras "Canucks" būs cits vārtsargu treneris, jo pašreizējais nolēmis atstāt savu amatu, pavēstījusi vienība.

Tiešā Īana Klārka uzraudzībā Vankūvera draftēja Šilovu 2019. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā. Šos gadus viņš ir skolojies "Canucks" sistēmā un izlauzis ceļu arī līdz NHL, šajā pavasarī kļūstot par vienības pirmo vārtsargu Stenlija kausa izcīņā. Latvietis šovasar ar klubu pagarināja līgumu uz nākamajiem diviem gadiem, un, paredzams, jaunajā sezonā viņš būs komandas otrais numurs.

Tomēr trešdien "Canucks" paziņojusi, ka Klārks nolēmis atkāpties no galvenā vārtsargu trenera un vārtsargu departamenta direktora amata. Nu viņš būs vārtsargu skauts un attīstības treneris. Paaugstinājumu tādējādi izpelnījies Vankūveras fārmkluba Ebotsfordas "Canucks" vārtsargu treneris Marko Toreniuss, kurš nu šo pozīciju ieņems NHL klubā. Arī viņš Šilovam ir labi pazīstams, jo iepriekšējos trīs gadus latvietis lielākoties spēlējis tieši Amerikas Hokeja līgā.

"Kad Īans uzrunāja mani ar vēlmi mainīt viņa lomu, lai ikdienā nebūtu jāstrādā uz ledus, mums bija ātri jāmeklē risinājums," atzīst "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvins. "Klārks šajā klubā vēlas darīt ko citu, turklāt mums paveicies, ka mums ir tāds cilvēks kā Marko, kurš pārzina sistēmu un ir gatavs uzņemties lielāku atbildību. Diemžēl Īans vairs nevar tik bieži kāpt uz ledus un darīt to, kas viņu padarījušas tik veiksmīgu."

Toreniuss "Canucks" sistēmā bijis iepriekšējos divus gadus, bet pirms tam viņš astoņus gadus pavadīja kā vārtsargu treneris Krievijas klubā Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!