Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase turpina gatavoties nākamnedēļ gaidāmajai 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijai, bet piektdien komandai pievienojušies uzbrucēji Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers un Mārtiņš Dzierkals, vēsta "Latvijas Televīzija".

Girgensons Latvijas izlases kreklu nav pielaikojis kopš 2021. gada, kad viņš piedalījās Pekinas olimpisko spēļu atlasē, bet četrgades sporta forumā nebija komandā. Savukārt pasaules čempionātos uzbrucējs nav spēlējis jau kopš 2017. gada. Jaunajā sezonā viņš pārstāvēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas "Lightning", bet iepriekšējos 12 gadus pavadīja Bufalo "Sabres" komandā.

Uzbrucējs intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra, ka dalība olimpiskajās spēlēs ir viens no lielākajiem panākumiem, par ko hokejā cīnīties. Viņš atceras, kādas emocijas valdīja Soču olimpiskajā turnīrā, un hokejists cer panākt, lai tādas sajūtas varētu atkārtoti izbaudīt arī 2026. gada spēlēs.

Pirmos treniņus pirms atlases aizvadīja arī Zviedrijas čempions Dzierkals un Šveices čempions Rūdolfs Balcers, kurš šī gada pasaules čempionātu bija spiests izlaist savainojuma dēļ. Balcers pēc klubu sezonas beigām palika Šveicē, kur sāka rehabilitāciju.

Gatavojoties turnīram, Latvijas izlase svētdien un pirmdien "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes mačus pret Dāniju. Savukārt olimpisko atlasi komanda sāks ceturtdien pret Slovēniju, pēc tam piektdien sekos cīņa ar Ukrainu, bet turnīrs tiks noslēgts svētdien, 1. septembrī, pret Franciju. Tikai sacensību uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!