Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dzīvību traģiski zaudējis latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jakcets" līderis Džonijs Gudro, piektdien apstiprināja vienība.

Jau naktī uz piektdienu mediji ziņoja par avāriju, kurā ar automašīnu notriekti divi ar velosipēdu braukuši vīrieši. Abi zaudējuši savas dzīvības. Tobrīd izskanēja neoficiāla informācija, ka viens no mirušajiem ir Džonijs Gudro, taču oficiāls apstiprinājums sekoja dažas stundas vēlāk. Otrs mirušais ir viņa brālis Metjū.

Kā ziņo ESPN, Gudro brāļus notriecis džips "Jeep Grand Cherokee", kas pa labo pusi centies apdzīt citu automašīnu – tā tobrīd esot pabraukusi pa kreisi, lai ļautu braukt abiem riteņbraucējiem. Tikmēr vainīgais tiek turēts aizdomās par braukšanu dzērumā.

Džonijs Gudro bija 31 gadu vecs, kamēr viņa brālis Metjū – 29.

Gudro bija "Blue Jackets" lielākā zvaigzne. Uz šo komandu viņš pēc paša vēlēšanās pārcēlās pirms diviem gadiem, kad bija aizvadījis lielisku sezonu ar Kalgari "Flames", iekrādams 115 (40+75) rezultativitātes punktus 82 mačos. Kolumbusā ir viena no vājākajām NHL komandām, bet šo divu sezonu laikā uzbrucējs vienībā 161 mačā ieguva 134 (33+101) punktus.

"Klubs ir šokēts un satriekts par šo neiedomājamo traģēdiju. Džonijs bija ne tikai lielisks hokejists, bet svarīgāk – mīlošs vīrs, tētis, brālis un draugs. Izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa sievai Mereditai, viņa bērniem, Noa un Džonijam, viņa vecākiem, ģimenei un draugiem," paziņojis NHL klubs.

"Džonijs šo spēli spēlēja ar lielu prieku, ko sajuta visi, kas viņu redzēja uz ledus. Viņš nesa patiesu mīlestību pret hokeju visur, kur spēlēja – no Bostonas koledžas līdz Kalgari "Flames" un no ASV izlases līdz "Blue Jackets". Viņš saviļņoja līdzjutējus tā, kā to varēja tikai "Džonijs Hokejs". Viņam bija dziļa ietekme uz mūsu organizāciju un mūsu sportu, taču tas ir bāls salīdzinājumā ar to neizdzēšamo iespaidu, ko viņš atstāja uz visiem, kas viņu pazina. Pirms diviem gadiem Kolumbusa sagaidīja viņu atplestām rokām. Mums Džonija ārkārtīgi pietrūks un darīsim visu, lai atbalstītu viņa ģimeni un viens otru šajā traģēdijā."

Savā NHL karjerā amerikānis kopumā 763 mačos guva 743 (243+500) rezultativitātes punktus. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņam 33 (11+22) punkti 42 cīņās. Hokejists septiņas reizes tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē. Karjeras laikā Gudro aktīvi pārstāvēja arī ASV izlasi. Viņš piedalījās piecos pasaules čempionātos, tostarp šajā pavasarī, kad astoņos mačos guva 11 (3+8) punktus.

Hokejists bija arī Metjū Gudro, kurš pēc Bostonas koledžas absolvēšanas spēlēja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL). Tiesa, iepriekšējos divus gadus viņš ar hokeju vairs nenodarbojās profesionāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!