Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jakcets" līderis Džonijs Gudro un viņa brālis Metjū bojā gājuši dzērājšofera izraisītā avārijā, raksta medija "Columbus Dispatch" žurnālists Braiens Hedžers.

Jau vēstīts, ka naktī uz piektdienu avārijā automašīna notrieca Džoniju un Metjū Gudro, kuri brauca ar velosipēdu. Gudro brāļus notriecis džips "Jeep Grand Cherokee", kas pa labo pusi centies apdzīt citu automašīnu – tā tobrīd esot pabraukusi pa kreisi, lai ļautu braukt abiem riteņbraucējiem.

Kā vēsta vietējā policija, tad automašīnas, kas notrieca Gudro brāļus, vadītājs Šons Higinss atzinis, ka izdzēris "piecus vai sešus alus", kā arī lietojis alkoholu braukšanas laikā.

Džonijs Gudro bija 31 gadu vecs, kamēr viņa brālis Metjū – 29.

Gudro bija "Blue Jackets" lielākā zvaigzne. Uz šo komandu viņš pēc paša vēlēšanās pārcēlās pirms diviem gadiem, kad bija aizvadījis lielisku sezonu ar Kalgari "Flames", iekrādams 115 (40+75) rezultativitātes punktus 82 mačos. Kolumbusā ir viena no vājākajām NHL komandām, bet šo divu sezonu laikā uzbrucējs vienībā 161 mačā ieguva 134 (33+101) punktus.

Savā NHL karjerā amerikānis kopumā 763 mačos guva 743 (243+500) rezultativitātes punktus. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņam 33 (11+22) punkti 42 cīņās. Hokejists septiņas reizes tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē. Karjeras laikā Gudro aktīvi pārstāvēja arī ASV izlasi. Viņš piedalījās piecos pasaules čempionātos, tostarp šajā pavasarī, kad astoņos mačos guva 11 (3+8) punktus.

Hokejists bija arī Metjū Gudro, kurš pēc Bostonas koledžas absolvēšanas spēlēja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL). Tiesa, iepriekšējos divus gadus viņš ar hokeju vairs nenodarbojās profesionāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!