Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vankūveras "Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko, kurš atkopjas no traumas, šajās dienās atsācis treniņus uz ledus, kas nozīmē, ka viņš varētu būt gatavs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas treniņnometnē. Iepriekš tika uzskatīts, ka pirmā numura loma vismaz uz laiku varētu tikt atvēlēta latvietim Artūram Šilovam.

Iepriekš šovasar izskanēja informācija, ka Demko atveseļošanās no ceļgala savainojuma nav tik raita kā cerēts, tāpēc viņš ne tikai varētu izlaist treniņnometni, bet arī jaunās sezonas sākumu. Līdz ar to "Canucks" lūkoja pēc iespējas papildināt vārtsargu līniju ar kādu brīvo aģentu.

Savukārt otrdien "Canucks" apskatnieks Riks Dalivals savā sociālās vietnes "X" profilā atklāja, ka Demko jau ir atsācis treniņus uz ledus. "Tā ir ļoti laba zīme. Daudzi domāja, ka viņš nebūs gatavs treniņnometnei un pārbaudes spēlēm. Demko rehabilitācija bija lēnāka, nekā daudzi gaidīja, taču viņa atgriešanās uz ledus šajās dienās noteikti devusi "Canucks" lielu pozitīvu impulsu."

Žurnālists arī akcentēja, ka "Canucks" joprojām vēlas vienoties ar neierobežoti brīvo aģentu Kevinu Lankinenu. Somu vārtsargam izteikts konkrēts piedāvājums, taču tas neesot tik labs, lai vienošanos panāktu jau tagad. Taču Vankūvera vēlas iegūt šo ripu ķērāju, tāpat starp kandidātiem joprojām ir vēl viens soms Anti Rānta.

Tikmēr Šilovs iedzīvojies ceļgala saišu iekaisumā, kas viņam liedza palīdzēt Latvijas izlasei 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijā. Viņš jau esot atstājis dzimteni un devies uz Kanādu. Savainojums gan netiek uzskatīts par nopietnu, taču viņu tuvākajā laikā pārbaudīs "Canucks" dakteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!