Foto: Latvijas Hokeja federācija

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2024./2025.gada sezonas priekšvakarā Latvijas komandu galvenie treneri izcēla savu lomu Latvijas jaunatnes izlašu kandidātu sagatavošanā.

Jaunā sezona sāksies sestdien Rīgā ar iepriekšējās sezonas finālistu "Mogo"/RSU un "Zemgale"/LBTU dueli.

"Sezona sākas ar nopietnu spēli, kurā būs asa un spraiga cīņa. Mūsu mērķis ir cīnīties par titulu un tam gatavojamies. Esam ieguldījuši darbu, lai to sasniegtu. Komandas rindas papildinājuši pietiekoši skaļi vārdi, piemēram, Kristaps Sotnieks. Turpināsim arī izaudzināt spēlētājus Latvijas jaunatnes izlasēm," uzsvēra čempiones "Mogo"/RSU galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Tikmēr "Zemgale"/LBTU galvenais treneris Artis Ābols atklāja, ka komanda sezonai sākusi gatavoties pirms mēneša. "Komandā ir jauni spēlētāji, savukārt vesels uzbrucēju trijnieks devies uz "Mestis" līgu. Klāt nākuši gados jauni spēlētāji, piemēram, vārtsargs Patriks Plūmiņš. Ir vairāki U-20 izlašu kandidāti. Mērķi ir dot spēlēt jaunajiem, un, protams, uzvarēt," skaidroja Ābols.

Tāpat izlases nākamo kandidātu sagatavošanu akcentēja "Prizma" komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns. "Ceru, ka kopīgs darbs dos rezultātu. Šogad bija pārdomās par dalību šajā čempionātā, jo bija reālas bažas par mūsu iespējām un nepieciešamību. Pieņēmām lēmumu spēlēt un arī cīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā. Ir doma dot iespējas savas sporta skolas audzēkņiem. Protams, centīsimies katrā spēlē cīnīties par uzvaru," uzsvēra Miļuns.

Arī "Rīgas Hokeja skolas" komandas stūrmanis Oļegs Sorokins pauda cerību, ka vienība dos arvien lielāku pienesumu Latvijas valstsvienībām. "Visi iepriekšējās sezonas puiši ir aizbraukuši uz ārzemēm, tāpēc ir pilnībā jauns sastāvs. Mūsu galvenais uzdevums ir attīstība un strādāt pie tā, lai puikas pilnveidotos. Ar katru maiņu viņu meistarībai un izpratnei par hokeju jāaug," secināja Sorokins.

Lietuvas komandas Elektrēnu "Energija" galvenais treneris Arūns Aļeiņikovs pauda gandarījumu, ka vienība atkal cīnīsies Baltijas čempionātā. "Spēlēšana šajā turnīrā dod labu pieredzi mūsu hokejistiem. Budžets ir apmēram tāds pats, kā iepriekšējā sezonā. Mūsu mērķis ir būt labākiem, nekā iepriekšējā sezonā," teica Elektrēnu komandas treneris.

Otru lietuvieši vienību šajā turnīrā Viļņas "Hockey Punks" vadīs slovāks Jurajs Boldišs. "Esmu priecīgs par iespēju dalīties savā pieredzē un zināšanās. Komandai esmu pievienojies nesen, tāpēc grūti pateikt ko konkrētāku," atklāts bija Boldišs.

Arī vienīgajai Igaunijas komandai - Tallinas "Panther" - šajā sezonā būs jauns galvenais treneris, un tas būs soms Miko Mēnpē, kuram hokejista karjerā bija bagātīga pieredze spēlējot Eiropā, taču neizdevās nostiprināties Ziemeļamerikā. "Šī man būs jauna pieredze un, iespējams, arī komandai. Nezinu, ko sagaidīt. Būs interesanti un cerams pārējais treneru kolektīvs, kurš strādāja iepriekšējā sezonā, man palīdzēs," atzīmēja Mēnpē.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis minēja, ka Latvijas komandām spēlēšana Baltijas līgā sadārdzina izmaksas par 150-200 tūkstošiem eiro, nekā, ja tās izvēlētos spēlēt Latvijas čempionātā. "Spēlējot Baltijā, ir papildu izmaksas. Uzlabojoties ekonomikai, var naudu piesaistīt vairāk, un kāda komanda varētu atgriezties," teica Kalvītis.

"Optibet" zīmola vadītāja Jana Gormaļova pauda, ka uzņēmuma hokejs ir viens no galvenajiem sporta veidiem. "Šogad parakstījām vienošanās uz turpmākajām divām sezonām. Līga aug un attīstās, kļūstot kvalitatīvāka," teica Gormaļova.

No Latvijas turnīrā spēlēs "Mogo"/RSU, "Rīgas Hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu pārstāvēs Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter". Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Latvijas augstākajā līgā nespēlēs "Kurbads" komanda.

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņemas augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas - būs atzītas par savu valstu čempioniem.

Šajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 126 spēles.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem kļuva "Mogo"/LSPA hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Zemgale"/LBTU komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!