Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" prezidents Džims Raterfords slavējis savus vārtsargus Artūru Šilovu un Tečeru Demko, taču nenoliedz, ka šajā pozīcijā varētu būt izmaiņas.

Šobrīd "Canucks" gatavojas sākt sezonu ar Demko un Šilova tandēmu. Pirmais numurs Demko gan ir iedzīvojies ilgstošā ceļgala traumā, taču šonedēļ viņš atsācis treniņus uz ledus, kas komandai devis pozitīvus signālus par ripu ķērāja pievienošanos uz pirmssezonas treniņņometnes sākumu. Tikmēr latvietis cīnās ar ceļgala saites iekaisumu, taču šī liksta netiek uztverta kā pārāk nopietna.

Sarunā ar mediju "Sportsnet" Raterfords gan atturas runās par katras traumas nopietnību, taču viņš akcentēja, ka saistībā ar vārtsargu līniju jūtas drošs. "Vēl neesam veikuši fiziskos testus, taču zinu, ka mūsu vārtsargi ir smagi strādājuši un turpina to darīt, lai būtu gatavi jaunās sezonas sākuma. Kā organizācija mēs uz to ceram."

Iepriekš plaši spekulēts, ka "Canucks" vēlas piesaistīt vēl kādu vārtsargu, ja nu Demko neatkopjas no traumas laicīgi un lai radītu papildus konkurenci Šilovam. Komanda esot piedāvājusi līgumu NHL sevi labi pierādījušajam somam Kevinam Lankinenam, taču viņa finansiālās prasības varētu būt pārāk augstas.

"Mēs katru dienu raugāmies uz katru mūsu pozīciju. Nesēžam un nedomājam, ka mums viss ir kārtībā. Apzināmies, ka potenciāli mums vajadzētu izvēlēties vārtsargu no neaizsargāto spēlētāju saraksta, ja uz laiku vajadzēs kādu aizstāt," atklāj Raterfords. "Labā ziņa – varam to atļauties."

"Canucks" prezidents arī piebilst, ka komandai vajadzētu vairāk balansa uzbrukuma līnijā, kur spēlē cits latvietis Teodors Bļugers. "Domāju, starp uzbrucējiem varētu būt liela konkurence, jo būs vairāki jaunie spēlētāji no Amerikas Hokeja līgas, kuri ir tuvu vai jau gatavi NHL. To pašu varu teikt arī par aizsardzību."

"Protams, mūsu vārtsargu līnija ar Demko un Šilovu ir ļoti laba. Drīzāk teiktu, ka nepieciešams lielāks dziļums un balanss visā sastāvā, īpaši uzbrucēju grupā," secina Raterfords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!