Bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis un valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks kļuvis par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" konsultantu.

"Flyers" mājaslapā starp daudziem "hokeja personāla" vārdiem redzams arī Znaroka vārds. Kā norāda "Flyers", 61 gadu vecais Znaroks ir konsultants Eiropas spēlētāju attīstības un skautošanas jautājumos.

1996. gadā Znaroka leģendārais gols palīdzēja Latvijai atgriezties pasaules čempionāta elitē, no kurienes valstsvienība pēc tam ne reizi nav izkritusi. Znaroks bija Latvijas izlases galvenais treneris piecos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs, bet valstsvienība šajos turnīros 35 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras un piedzīvoja 23 zaudējumus.

2014. gadā neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainai piederošajā Krimā un tās anektēšanas Znaroks kļuva par Krievijas valstsvienības galveno treneri, vadot izlasi četrus gadus un amatu zaudējot pēc Soču olimpiskajām spēlēm.

Vēlāk viņš trenēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un arī Kazaņas "Ak Bars", ko turpināja vadīt arī pēc Krievijas pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā. Savulaik par īpašiem nopelniem Latvijas pilsonību ieguvušais Znaroks joprojām nav sarāvis saikni ar savu etnisko dzimteni Krieviju un sev tuvo Krievijas hokeju. Šovasar Znaroks agresorvalsts galvaspilsētā Maskavā piedalījās labdarības spēlē starp krievu NHL un KHL hokejistiem, būdams viens no treneriem. Pēc šī mača Znaroks neslēpa vēlmi atkal iegūt darbu kādā no agresorvalsts komandām un izcīnīt KHL Gagarina kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!