Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Kristofers Bindulis hokejista karjeru turpinās Slovākijas virslīgas komandā "Zvolen", otrdien paziņoja klubs.

Bindulim tā būs otrā sezona Slovākijā. Iepriekšējā sezonā viņš kopā ar Kasparu Daugaviņu spēlēja Mihalovces "Dukla", tiekot līdz pusfinālam.

Klubs vēsta, ka pirmo no divām vakantajām aizsargu vietām aizpildīs 28 gadus vecais Bindulis.

"Mēs Binduli ļoti labi pazīstam, jo cīnījāmies ar Mihalovces komandu ceturtdaļfinālā un jau tad redzējām viņa kvalitātes," saka kluba menedžeris Patriks Riba. "Tā īsti negadās bieži, ka "Zvolen" iesaistām spēlētājus no citiem Slovākijas klubiem, taču, kad tāda iespēja radās, nekavējāmies un uzreiz piedāvājām Bindulim līgumu."

Riba uzsver, ka hokejists ar 1,90 metru augumu ir izcils slidotājs, labi piespēlē, kā arī ir saņēmis labas atsauksmes no Čehijas kluba Česke Budejovices "Motor", kur viņš aizvadīja divas sezonas pirms "Dukla".

"Dukla" rindās hokejists aizvadītajā sezonā 32 pamatturnīra spēlēs sakrāja septiņus (2+5) rezultativitātes punktus, bet 11 izslēgšanas turnīra cīņās - četrus (1+3) rezultativitātes punktus.

Pirms tam Bindulis vienu sezonu spēlēja Vācijas spēcīgākās līgas (DEL) klubā Krēfeldes "Pinguine". Latvietis savulaik noslēdza trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vašingtonas "Capitals", bet pasaules spēcīgākajā līgā viņam debitēt neizdevās.

"Zvolen" iepriekšējā sezonā pamatturnīrā ieņēma septīto vietu, bet izslēgšanas turnīra spēlēs tika līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!