Foto: Equipe de France de Hockey sur Glace

Viens no Francijas izlases līderiem Pjērs-Eduārs Belemārs, kurš Rīgā piedalījās 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolorādo "Avalanche".

Belemārs ar "Avalanche" noslēdzis pārbaudes laika līgumu uz pirmssezonas treniņnometnes laiku. 39 gadus vecajam hokejistam tā būs atgriešanās šajā komandā, jo viņš to pārstāvēja no 2019. līdz 2021. gadam.

Pieredzējušais uzbrucējs bija Francijas izlases kapteinis Rīgā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kurā francūži izšķirošajā mačā piekāpās mājiniecei Latvijai. Tiesa, komandai vēl ir cerības piedalīties četrgades sporta forumā, jo no dalībnieču vidus, visticamāk, tiks svītrota Krievija. Rīgā Belemārs trīs mačos izcēlās ar vienu vārtu guvumu.

Belemēram ir plaša pieredze NHL. Viņš šajā līmenī jau aizvadījis jau 10 sezonas. Uzbrucējs 700 spēlēs guvis 138 (64+74) rezultativitātes punktus, turklāt ir pazīstams kā teicams melnā darba darītājs, īpaši spēlē mazākumā. Pasaulē labākajā līgā Belemērs pielaikojis Filadelfijas "Flyers", Vegasas "Golden Knights", "Avalanche", Tampabejas "Lightning" un Sietlas "Kraken" kreklus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!