Foto: WHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" uz pārbaudes laiku noslēdzis līgumu ar Dilanu Fērgusonu, kurš tādējādi varētu kļūt par latvieša Artūra Šilova konkurentu pirms jaunās sezonas.

"Canucks", kuras rindās ir arī Teodors Bļugers, pirms jaunās sezonas ir daudz jautājumu vārtsargu pozīcijā, tāpēc klubs meklē dažādus risinājumus. Ar Fērgusonu noslēgts tikai pārbaudes līgums, kas ļauj komandai izmantot vārtsargu treniņnometnē un pārbaudes spēlēs, bet, sākoties jaunajai sezonai, būtu jāpiedāvā pilnvērtīgs līgums.

Fērgusons pagājušā sezonā spēlēja agresorvalsts Krievijas rīkotajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot agresora sabiedrotās Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". 25 gadus vecais vārtsargs laukumā devās 23 spēlēs, vidēji spēlē ielaižot 2,51 vārtus un atvairot 90,4% metienu.

2017. gada NHL draftā Fērgusonu septītajā kārtā ar 194. numuru izvēlējās Dalasas "Stars", kas pēc divām dienām kanādiešu vārtsargu aizmainīja uz Vegasas "Golden Knights". Tāpat tiesības uz vārtsargu bijušas arī Otavas "Senators", bet pasaules hokeja elitē NHL vārtsargs piedalījies trīs spēlēs, kopumā nospēlējot 128 minūtes.

Vairāki NHL eksperti prognozēja Šilovam potenciālo vietu "Canucks" sākumsastāvā vismaz sezonas ievadā, kamēr fizisko formu atgūs kluba pirmais vārtsargs Tečers Demko. Tomēr arī Šilovs šobrīd nav pilnībā atguvies, jo savainojuma un pārslodzes dēļ bija spiests izlaist olimpisko kvalifikāciju Rīgā. Šilovs nav ievietots "Canucks" oficiālajā savainoto spēlētāju sarakstā, līdz ar to var prognozēt, ka viņš būs kopā ar komandu pirms jaunās sezonas.

"Canucks" vēl ir aktīvi līgumi ar baltkrievu Ņikitu Tolopilo un čehu Jirži Pateru, kuri gan necīnīsies par "Canucks" pamatsastāvu un sezonu sāks Amerikas hokeja līgā (AHL) vai zemākās līgās. "Canucks" pirms tam neslēpa, ka vēlas piesaistīt kādu vārtsargu, ja nu Demko neatkopjas no traumas laicīgi un lai radītu papildus konkurenci Šilovam. Komanda esot piedāvājusi līgumu NHL sevi labi pierādījušajam somam Kevinam Lankinenam, taču viņa finansiālās prasības klubam ir pārāk augstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!