Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" vārtsargu situācija aizvadītajā starpsezonā bijusi notikumiem bagāta, un sagaidāms, ka latvietis Artūrs Šilovs sezonas sākumā būs komandas pirmā izvēle. Savukārt līdzšinējais pamatvārtsargs Tečers Demko vēl nenosauca laiku, kad viņš pēc savainojuma izārstēšanas atgriezīsies laukumā.

"Canucks Insider" publiskoja video, kurā redzams, kā Šilovs ar čehu vārtsargu Jirži Pateru aizvada individuālo treniņu pirms treniņnometnes sākuma.

Šilovs gaidāmajai NHL sezonai gatavojies ļoti apņēmīgi, turklāt viņš esot trenējies tik smagi, ka pārslodzes dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Tiesa, arī bez viņa Latvijas hokejisti izcīnīja olimpisko ceļazīmi.

Savukārt Demko kopš pagājušās sezonas izskaņas cīnās ar ceļgala savainojumu, un viņš nebūs gatavs sezonas sākumam. "Canucks" uz pārbaudes laiku noslēdzis līgumu ar Dilanu Fērgusonu, bet kluba sistēmā ir arī Patera un baltkrievs Ņikita Tolopilo.

Demko sarunā ar medijiem stāstīja, ka aizvadītajā vasarā veicis rehabilitāciju, un pēdējās nedēļās viņš jūtas arvien labāk.

"Tagad ir gaisma tuneļa galā. Man ir pārliecība, ka varēšu atgriezties simtprocentīgi gatavs. Es nenosaukšu laiku, kad atgriezīšos, jo tas varētu man radīt sarežģījumus," neslēpa Demko.

Viņš atzina, ka bijuši arī satraucoši brīži, tomēr visa medicīnas komanda esot paveikusi labu darbu. Demko arī norādīja, ka izslēgšanas spēļu izlaišana viņam bija zemākais punkts viņa karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!